Оператор безпілотного літального апарату (дрону)

Перших операторів дронів підготовлено для Рівненського обласного центру зайнятості

Цікавий курс започатковано у стінах нашого університету спільно з Навчальним центром служби зайнятості – «Оператор безпілотного літального апарату (дрону)». Навчав майбутніх операторів БПЛА професор кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій Андрій Сафоник.

Як розповів Андрій Петрович, в рамках підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Робототехніка та штучний інтелект» університетом було закуплено різноманітне обладнання, в тому числі і навчальні дрони, що дало можливість проводити такого роду навчання вже зараз. В перспективі є ідеї, як розширювати відповідні напрямки на не менш актуальні задачі, пов’язані із БПЛА: налаштування безпілотних літальних апаратів, їх проектування та програмування тощо.

Перший 32-годинний навчальний курс операторів БПЛА включав теоретичну і практичну підготовку. Зокрема, слухачі засвоїли  правила та зони польотів, нормативно-правову базу, параметри та технічні характеристики коптерів, активацію,  налаштування та оновлення програмного забезпечення, безпечне управління та використання коптерів, здобули навики обробки  відзнятого матеріалу, монтажу тощо. Варто відмітити, що курсом зацікавилося широке коло слухачів, кожен з яких почерпнув важливі моменти саме для індивідуального використання БПЛА.

Сьогодні сфера використання БПЛА в повсякденному житті розширюється: картографія, дрони в сільському господарстві, захист природи, дрони-рятівники, «вуличні» та «домашні» дрони, дрони-кур’єри... А вже в недалекому майбутньому вони можуть стати незамінним атрибутом нашого мирного життя.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків з громадськістю


 

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування