Опановуємо інноваційні методи викладання

Впродовж 24-26 травня 2023 р. представники НУВГП брали участь у тренінгу «Використання інноваційних онлайн модулів у викладанні» в рамках грантового проєкту «Підтримка цифровізації українських аграрних університетів» DAAD Project №57649162, у якому наш університет є партнером, а координатором проєкту виступає Університет прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф, Німеччина.

У тренінгу взяли участь більше 60 учасників з 5 провідних закладів вищої освіти України та 18 коледжів, які готують фахівців у галузі агрономії. Наш університет представляли: Ольга Бєдункова, Алла Кучерова та Олександр Лесняк. Відкрив роботу тренінгу професор Ральф ШЛАУДЕРЕР, віце-президент з академічної національної та міжнародної безперервної освіти, керівник Академії та Міжнародної школи HSWT. У своєму виступі він зазначив, що головним завданням триденного тренінгу є зміцнення співпраці між університетами через опрацювання сучасних практичних підходів, які застосовують європейські університети для вдосконалення освітнього процесу та мотивації студентів до навчання.

Програма тренінгу передбачала роботу учасників за поділом на групи, яку координував старший викладач Великобританського коледжу Нікі ван Веггел. Серед завдань, наданих учасникам, було представлення власного, вже реалізованого досвіду використання інтерактивних технологій при викладанні навчальних дисциплін і методів оцінювання навчальних досягнень студентів. Також учасники мали можливість ближче познайомитися із новітніми цифровими підходами до навчання, викладання та оцінювання, що використовують у британських навчальних закладах.

Підсумком тренінгу стануть виконання індивідуальних та групових завдань учасниками, які будуть оцінені європейськими модераторами проєкту. На думку учасників проєкту, саме такі підходи  сприяють інтеграції українських закладів освіти у міжнародний науково-освітній простір.

Не менш приємними та корисними моментами впродовж заходу стали багато  цікавих екскурсій та зустрічей, організованих приймаючою стороною, - Вінницьким національним аграрним університетом, на чолі з президентом ВНАУ Григорієм Калетником.  Ознайомлення зі структурою університету, особливостями організації освітнього процесу та матеріально-технічною базою сприяли обміну досвідом роботи вітчизняних закладів освіти аграрної галузі. Тож, у цілому тренінг набув формату справжнього інноваційного майданчика для напрацювання успішних міжнародних та вітчизняних практик у навчальному процесі.

Сектор грантової роботи


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 


 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування