Олена Анісімова ділиться секретами свого творчого успіху

Щорічно 12 липня відзначається День фотографа. Проголосив його таким сам папа Римський в день вшанування святої Вероніки, яка вважається покровителькою фотографії та фотографів. Без сумніву, фотограф – це надзвичайно цікава і навіть небезпечна професія (як у мирний, а тим паче, у воєнний час), адже іноді її представники готові і життям ризикнути заради вдалого знімка. А що думає щодо цього наш університетський фотограф Олена Анісімова, ми попросили її розповісти особисто.

Олено, скажи будь ласка, як давно ти займаєшся фотографією і чи пов’язана з цим твоя спеціальність?

Фото  займаюся з 14 років. Спочатку працювала у фотостудії  дизайнером. Згодом, коли отримала у подарунок фотоапарат,  захопилася зйомкою на любительському рівні. Незважаючи на інженерну спеціальність – інженер-геоінформатик, яку я, до слова, здобула у рідному Воднику, вважаю себе творчою людиною не лише у фотозйомці, а й у танцювальному мистецтві. Адже й досі відвідую заняття з класичного танцю, що мені теж дуже подобається. 

 З чого саме  усе починалося і як хобі перетворилося на професію?

Хобі на професію перетворилося з народженням першої дитини, як це не дивно звучить. Хотілося запам’ятати кожну хвилину зростання як сина, так і доньки. А згодом пішли і перші замовлення від друзів, дитячі фотосесії, весільні, корпоративи…

Яка тематика зйомок для тебе є найцікавішою?

Найбільше люблю знімати дітей, робити фото та відео з ними. Адже вони справжні і щирі, вони не думають про зачіску чи макіяж, або ж  колір сукні. Просто поводять себе так, як завжди – невимушено і природньо. Тому і виходить цікава, неповторна і жива фоторобота.

А в чому ж саме полягає секрет вдалого фото?

Секрету вдалої зйомки, напевно, в мене  немає. Це просто мить, секунда, вчасно спіймана об’єктивом  і автором. А потім копітка робота по відбору найбільш цікавих, динамічних і незабутніх фото. Ну і звісно, хороший фотоапарат та об’єктив.

За що ти любиш фотографію?

Фотографію я люблю за її магію та  властивість  перенестися в ту мить, ту геолокацію,  де вона зроблена. Це можливість закарбувати щось у пам’яті за допомогою знімку і згодом,  поглянувши на нього, відродити  момент.

Тож вітаємо нашу Олену Анісімову  зі святом та бажаємо подальших  спільних незабутніх знімків та  найкращих ракурсів. 

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв'язків з громадскістю

 


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування