Одну з вулиць Рівного перейменують на честь нашого випускника-героя

Дещо раніше ми повідомляли, що в боях за Україну на сході героїчно загинув наш випускник та голова студентського парламенту Назар Небожинський. Сьогодні з’явилась новина про те, що місто Рівне, в т.ч. після клопотання від НУВГП, гідно вшанує пам’ять Назара, та перейменує одну з вулиць на його честь. Мова йде про вулицю Павлюченка, що на мікрорайоні «Ювілейний», відтепер вона гордо носитиме ім’я нашого колишнього студента. Ми впевнені, що це лише перший крок з увіковічнення героїзму Назара, тому наразі пропонуємо Вам коротко дізнатись про те, яким запам’ятала його університетська спільнота.

Небожинський Назар Володимирович вступив до Національного університету водного господарства та природокористування у 2016 році на спеціальність «Автомобільний транспорт» навчально-наукового механічного інституту.

За чотири роки навчання (Назар є випускником бакалаврату) завжди був відмінним студентом, а його середній бал перевищував 80. Назар ніколи не мав боргів та вчасно здавав  сесію, курсові роботи та модулі. За роки навчання проявив себе як сумлінний та відповідальний студент, ніколи не мав конфліктів з викладачами, куратором та будь-ким іншим.

«Працюючи у ЗВО вже майже 23 роки, я можу сказати, що не часто можна зустріти людину, яка була б настільки цікавою і талановитою, яким був Назар Небожинський. Одним із факторів, який характеризував його, −  наполегливість та креативність. Він завжди був щирим і відвертим, цілеспрямованим та впевненим в тому, що все, що він робить − це вірний шлях... Пишаюся тим, що мав можливість бути поруч з ним під час його студентського життя. Тепер ми будемо згадувати як він жив і ставити його в приклад для наступних поколінь студентів»

Володимир ГЕРУС,
викладач НУВГП

 Окрім навчання, Назар також активно займався художньою самодіяльністю. Починаючи з першого курсу, він долучався до всіх культмасових заходів, які відбувалися в нашому університеті, брав участь не тільки як актор, а також як режисер-постановник, вводив новаторство та нові погляди у проведення цих заходів. Назар своїм прикладом навчав і надихав як молодших, так і старших студентів. Серед основних проектів можна виокремити студентський театр естрадних мініатюр «Шатун», в якому він був прекрасним актором впродовж всього навчання. Навіть завершивши навчання, продовжував брати участь в діяльності колективу та навчати молодших студентів. Був одним із організаторів та постановників номерів фестивалю студентської творчості «Студентська весна». Під його керівництвом команди навчально-наукового механічного інституту завжди здобували призові місця.

«Назар був доброю людиною, справжнім другом, на нього можна було завжди покластися і знати, що він не підведе. За той час, який ми мали змогу попрацювати разом на сцені і не тільки, Назар проявляв свої лідерські якості. Був комунікабельним, товариським, щирим, з ним завжди можна було знайти спільну мову як і в житті, так і на сцені».

Андрій ПАНАСЮК,
студент, колега по Шатуну

Починаючи з третього курсу, Назар вирішив долучитися до громадського життя університету та студентського самоврядування. Студентським активом був обраний головою студентської ради навчально-наукового механічного інституту.

З цього і розпочалася його громадська кар’єра в університеті. Впродовж року він навчався, розвивався та, досягнувши всіх поставлених перед собою цілей, наступного року Назар вирішив балотуватися на посаду голови студентського парламенту університету. Здобув перемогу у виборах, де був обраний більшістю студентів і очолив студентське самоврядування. Впродовж року перебування на даній посаді, Назар продовжував показувати приклад, завжди підтримував студентство. Разом із студактивом Назар створював та втілював нові проекти, пропонував нові бачення у житті студентства, допомагав вирішувати їхні проблеми та навчав їх, як правильно ці проблеми вирішувати самостійно, підтримував у навчанні.

«Назара я навчав недовго – лише у весняному семестрі на четвертому курсі. Та й то – більшу частину дистанційно. Але знав його дуже добре, ще з першого курсу, завдяки його творчості.  Він запалював глядачів своїм талантом перевтілюватися в того чи іншого героя, своїм позитивом, невичерпною життєвою енергією. Не дивно, що юнак був лідером в студентському житті – не лише на механічному, а й в масштабах університету. Навіть переміг на виборах студентського лідера НУВГП, очоливши студпарламент нашого університету».

Микола ПІКУЛА,
викладач НУВГП

За роки навчання в університеті у Назара було дуже багато друзів, і вони стали однією великою родиною, тому що вони завжди були поруч, підтримували один одного. Сьогодні про нього відгукуються тільки з теплими і добрими спогадами.

«Назар був людиною, яка говорила життю «так», для нього не існувало недосяжних цілей. Будь що в чому пробував себе Назар - обов'язково досягав успіху. Для нього були чужими поняття страху, невпевненості та розчарування. Він був неординарною креативною особистістю. Для нього було звичним знаходитися в центрі уваги як однолітків, так і старших людей. Назар був одним з найбільш активних студентів в групі та університеті, що доводить його висока успішність в навчанні та займані ним посади голови студентської ради навчально-наукового інституту та голови студентського парламенту університету. Назар був хорошим другом та товаришем, який підтримає тебе в будь-якій непростій ситуації та розділить хвилини радості. Я радий, що у мене був такий друг, як Небожинський Назар, який своїм прикладом мотивував жити та надихав рости й рости над собою. Він назавжди залишиться в наших серцях як Герой».

Павло ШЕВЧУК,
одногрупник

Назар завершив навчання в Національному університеті водного господарства та природокористування у 2020 році. Подав заявку на вступ у магістратуру, проте вирішив, що його доля – це вступ не до магістратури, а до лав Збройних сил України.

«Замість того, щоб йти навчатися в магістратурі університету, він вибрав ЗСУ. Я як зараз пам’ятаю цей день. Це було на внутрішньому дворі університету. Він обговорював з друзями його рішення підписати контракт із ЗСУ, а я втрутився у розмову. Почувши про рішення Назара - потиснув йому руку і щиро побажав успіху, адже відчував, що він робить вірний вибір. Ми не помилилися, коли обрали Назара головою студентського парламенту НУВГП. Це справжня мужня і відповідальна людина».

Віктор МОШИНСЬКИЙ,
ректор


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування