О! Тиждень першокурсника

Ось і завершився перший тиждень навчання. І вже стало доброю традицією розпочинати кожен навчальний рік «О! Тижнем» – ознайомчим тижнем для  першокурсників, насиченим  не лише новими знайомствами з одногрупниками та викладачами, а й великою кількістю інформаційних, культурних і навчальних заходів, цікавими тренінгами  та івентами.

За цей тиждень першокурсники  отримали  чудову нагоду ближче познайомитися, поспілкуватися та поставити питання ректорові  НУВГП Віктору Мошинському. Зокрема, Віктор Степанович представив заклад, розповів про переваги навчання в ньому та можливості для студентів. Першокурсників цікавило, які предмети веде очільник закладу, скільки часу обіймає ректорську посаду, переваги вступу саме до НУВГП, як відноситься до паління, скільки іноземців навчається в університеті, чи буде об’єднання з РДГУ тощо.

 Від старшого викладача кафедри фізичної терапії, ерготерапії Олега Кирика  студенти дізнатися про базові навички першої медичної допомоги, групу заходів, з яких вона складається, послідовність надання домедичної допомоги постраждалому,  алгоритм надання першої допомоги при короткочасній втраті свідомості (непритомності) та реанімаційні заходи при зупинці дихання.

Практичні психологи Інна Місько та Олена Скороход розповіли про те, як першокурснику зануритися в студентське життя без стресу, знайти контакт з одногрупниками та викладачами, зарекомендувати себе, впоратися з внутрішніми переживаннями. А ще  присутні  взяли участь у тренінгу «Зелені руки допомоги», дізналися більше про діяльність сектору практичної психології та соціальної роботи.

Про медіа в НУВГП розповів начальник відділу зв’язків із громадськістю Віталій Прокопець. Слухачі ознайомитися  із усіма інформаційними ресурсами НУВГП та дізналися,  яким чином можна долучитися до створення контенту закладу, відчути себе журналістом, відеографом чи фотографом.

А  про цивільну безпеку, зокрема, фонд захисних споруд цивільного захисту, алгоритмом дій під час сигналу «Повітряна тривога», експлуатацію  та правила поведінки в ЗС ЦЗ, порядок дій при виявленні предмета, схожого на вибуховий пристрій, його ознаки  розповів провідний фахівець з питань цивільного захисту Василь Панасюк.

Начальник відділу якості освіти Віктор Корбутяк говорив про лідерство у студентському житті, студентоцентризм, особистий розвиток, взаємоповагу, права студентів, доброчесність та  види її порушень, наслідки, у тому числі для викладачів, використання штучного інтелекту, а також декларацію про дотримання академічної доброчесності студентів НУВГП.

А ось про діджитал освітні інновації,  пріоритетні напрями діяльності інформаційно-обчислювального центру – модернізацію та розвиток інформаційних технологій в університеті, електронний документообіг, ІР-телефонію, технічний захист інформації, розробку та технічну підтримку вебресурсів, сервісних ресурсів, програмного  забезпечення, адміністрування  корпоративних ресурсів, технічну підтримку мереж тощо розповів директор інформаційно-обчислювального центру Віталій Назарук. Віталій Дмитрович також зупинився більш детально на вкладках «Студенту», «Кабінет», ресурсах з авторизацією, правилах використання електронної пошти, онлайн-заняттях через Google Meet, електронному кабінеті студента, цифровому репозиторії, платформі Moodle, сервісі допомоги Help Desk та Віртуальному кампусі.

З  країнами – міжнародними партнерами НУВГП,  діючими міжнародними  програмами і віртуальними академічними обмінами, з  академічною мобільністю,  грантовими програмами, постійно діючими  міжнародними програмами, спільними магістерськими програмами познайомив першокурсників директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Владислав Солодкий.

Про те, чи  можливе навчання без підручників і лекцій, напрями діяльності Центру неформальної освіти, про неформальну та інформальну освіту, її переваги, програми неформальної освіти, що діють в університеті,  онлайн-платформи з безкоштовними онлайн-курсами та визнання результатів навчання, здобутих поза межами ЗВО розповіла   начальниця центру неформальної освіти  Юлія Родь.

Завідувач кафедри фізичного виховання Богдан Зубрицький розповів про спорт в НУВГП та можливості, що надає кафедра, як зайнятися улюбленим видом спорту чи продовжити попередню підготовку. А ще зауважив, що в університеті засновано нову спортивну секцію з фехтування.

В інтерактивній сесії з організації навчання та оцінювання від директора ННЦНО Федора Швеця присутні дізналися про діяльність навчально-наукового центру незалежного оцінювання НУВГП, його роботу, функції та задачі,  переваги в оцінюванні знань студентів центром,  навчальну платформу Moodle та її функціональні можливості, як відбувається вхід, виконання практичних завдань, систему оцінювання результатів  навчання здобувачів вищої освіти, семестровий, поточний та підсумковий контроль.

Про «трушне» життя студента розповіли  директорка Центру розвитку студентства Катерина Приндюк та директор Центру розвитку партнерства Павло Шевчук. Так, першокурсники дізналися про  свої права і обов’язки, чим відрізняється студентське життя від шкільного, як поводити себе на парах, з викладачами та  в гуртожитку, можливості отримання іменних стипендій, де  провести дозвілля, студентське самоврядування та працевлаштування тощо. А ще пройшли опитування: «Що я очікую від навчання НУВГП», зареєструвалися у телеграм-каналах для встановлення зворотного зв’язку.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

Більше фото в Facebook

YouTube


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування