О! Тиждень першокурсника

Вже стало доброю традицією у нашому університеті  розпочинати  навчання студентів-першокурсників, а вірніше сказати, знайомство з ними та  їх  - з університетом  через  О! Тиждень -    ознайомчий тиждень  для  першокурсників, який насичений  великою кількістю інформаційних, розважальних, культурних, навчальних заходів та  ще й цікавими екскурсіями.

Під час ознайомчого тижня першокурсники  отримали  чудову нагоду ближче познайомитися, поспілкуватися та поставити питання керівнику університету Віктору Мошинському.  На своїх зустрічах зі студентами у  різних навчально-наукових інститутах Віктор Степанович  відзначив важливість вищої освіти для подальшого життєвого шляху молоді, розповів про заклад, можливості та сервіси, які відкриваються перед першокурсниками,  відповів на запитання присутніх.

Завідувач кафедри фізвиховання Богдан Зубрицький познайомив першокурсників із кафедрою та її викладачами, розповів про спортивні секції, які студенти можуть відвідувати, можливості участі у збірних і підготовчих групах, показав спортивну базу. А ще згадав наших чемпіонів, серед яких чемпіони та призери Світу, Європи  та України.

Про «Медіа в НУВГП» студенти дізналися від начальника відділу зв’язків із громадськістю Віталія Прокопця. Віталій розповів про відділ та його функції, співпрацю закладу з медіа,  закликав студентів активно долучатися до створення контенту про університет у соціальних  мережах та  на сайті університету.  Будь-яка ідея та пропозиція вітається і обов’язково буде розглянута!

З інформаційними технологіями в навчальному процесі студентів  познайомили директор інформаційно-обчислювального центру Віталій Назарук та начальник відділу інформаційних технологій Олександр Хоменчук. Зокрема, спікери говорили про пріоритетні напрями діяльності центру:  діджиталізацію в  НУВГП,  давали корисні поради щодо орієнтації на офіційному сайті «Вебпортал НУВГП»,  розповіли про його структуру, показали,  як користуватися власним кабінетом, поштою. Говорили також про навчальну платформу Moodle, сервіс публічного голосування та  єдиний сервіс надання інформаційних послуг, мобільний додаток, розробки ЦІТ, що плануються до впровадження найближчим часом, центральний сервіс взаємодії тощо. А ще запросили студентів на виробничу практику.

Директор ННЦНО Федір Швець у своїй лекції  ознайомив студентів із роботою, функціями та задачами ННЦНО. Більш детально зупинився на  навчальній  платформі Moodle та її функціональних можливостях, системі оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти:  семестровий поточний та підсумковий контроль, обґрунтував   значення незалежного оцінювання в отриманні якісної освіти у ЗНО.

Представники Центру міжнародного співробітництва та освіти Галина Власюк і Центру неформальної освіти Михайло Бойко   познайомили студентів із   міжнародною  співпрацею, яка ведеться в університеті,  волонтерством  за кордоном, презентували  можливості  навчання ( у т.ч. вивчення іноземних мов), стажування, студентських та аспірантських  обмінів у рамках програм Erasmus+, DAAD, Erasmus Mundus Programme, Фонду Фулбрайта, «Horizon-Європа» та інших стипендіальних програм.

А ще першокурсники побували на лекції "Трушне життя студента", на якій дізнатися: хто такий студент та  викладач, в чому різниця між парою та уроком, форми та види занять. Також студенти дізнались про діяльність студентських організацій, самоврядування, розвиток себе в художній сфері тощо. 

Окрім того, студенти почули від спікерів і про якість освіти, академічну доброчесніть, неформальну освіту в НУВГП, познайомилися із військовою кафедрою, пройшли тестування з іноземної мови, дізналися про першу медичну допомогу, мистецькі колективи НУВГП, спортивно-туристичний клуб "Азимут" та побували з екскурсіями в гідротехнічній лабораторії та  музеї НУВГП.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування