«О! »-тиждень першокурсника

Ось і завершився перший тиждень навчання. І вже стало доброю традицією розпочинати кожен навчальний рік О! Тижнем – ознайомчим тижнем для  першокурсників, насиченим  великою кількістю інформаційних, розважальних, культурних та навчальних заходів, цікавими екскурсіями та івентами.

Під час ознайомчого тижня першокурсники  отримали  чудову нагоду ближче познайомитися, поспілкуватися та поставити питання керівнику університету Віктору Мошинському. Окрім того, відбулися зустрічі з адміністрацією університету: проректорами Валерієм Сорокою, де обговорювали питання навчального процесу, Олегом Лагоднюком, з питань студентських організацій та інформаційних ресурсів, Наталією Савіною, з питань наукової роботи студентів та Олександром Дмитренком – соціально побутові та житлові питання.

У свою чергу, начальник відділу якості освіти Віктор Корбутяк  прочитав лекцію про  студентоцентрований підхід  та  можливість впливу на прийняття важливих рішень у своєму студентському житті, свої права, академічну доброчесність та наслідки її порушення, у тому числі для викладачів, Силабус та  волонтерство.

 З інформаційними технологіями в навчальному процесі студентів  познайомили директор інформаційно-обчислювального центру Віталій Назарук та начальник відділу інформаційних технологій Олександр Хоменчук. Зокрема, спікери говорили про пріоритетні напрями діяльності центру:  модернізацію та розвиток інформаційних технологій в університеті, електронний документообіг, ІР-телефонію, технічний захист інформації, розробку та технічну підтримку вебресурсів, сервісних ресурсів, програмного  забезпечення, адміністрування  корпоративних ресурсів, технічну підтримку мереж тощо.

 Про «Медіа в НУВГП» студенти дізналися від начальника відділу зв’язків із громадськістю Віталія Прокопця. Слухачі ознайомитися  із усіма інформаційними ресурсами НУВГП та дізналися,  яким чином можна долучитися до створення контенту закладу.

Директор інноваційного  підрозділу  Інжинірингова лабораторія "Ноосфера" Ольга Степанченко та Максим  Теа  говорили про те, як розпочати навчання, щоб зробити його успішним стартапом.

Про організацію  навчального процесу в університеті розповіла  завідувач навчально-методичного відділу Наталія Ковальчук. Зокрема, Наталія Сергіївна представила графік освітнього  процесу на 2021-2022 рр., форми організації навчального процесу та види практик, відмітила неформальну  освіту, студентську науку, профспілку студентів, студентські організації, студентський парламент та  академічну доброчесність.

Директор ННЦНО Федір Швець у своїй лекції  ознайомив студентів із роботою, функціями та задачами ННЦНО. Більш детально зупинився на  навчальній  платформі Moodle та її функціональних можливостях, системі оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти:  семестровий поточний та підсумковий контроль, обґрунтував   значення незалежного оцінювання в отриманні якісної освіти у ЗНО.

Викладачі кафедри журналістики та українознавства  Валерій  Цибульський,  Світлана  Гуменюк  та Галина Клинова-Дацюк  прочитали спільну лекцію «106 років досвіду».

Про тестування з іноземної мови першокурсники дізналися від  в.о. завідувача кафедри іноземних мов Лариси Купчик.

 Директор Центру неформальної освіти Євген Дмитренко  розповів про неформальну  та інформальну освіту, визнання результатів  та їх перезарахування,  а також відмітив  вже впроваджені в університеті  програми Fugas, «Юридична журналістика» та інші.

Представники  Центру міжнародного співробітництва та освіти Галина Власюк й  Світлана Приймак  ознайомили студентів із   міжнародною  співпрацею, яка ведеться в університеті,  волонтерством  за кордоном, презентували  можливості  навчання ( у т.ч. вивчення іноземних мов), стажування, студентських та аспірантських  обмінів у рамках програм Erasmus+, DAAD, Erasmus Mundus Programme, Фонду Фулбрайта, «Horizon-Європа» та інших стипендіальних програм.

А ще бажаючі  мали змогу  відвідати гідротехнічну лабораторію, музей НУВГП, познайомитися з військовою кафедрою, дізнатися про спортивні відділення, туристичний клуб «Азимут» та  мистецькі колективи закладу, а також долучитися до студентського самоврядування у НУВГП.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування