НУВГПівці на Карнавалі циркачів

Вже другий тиждень друга група волонтерів в рамках проєкту «INTERCULTURE 5S» готується до Карнавалу циркачів у Любліні та цікаво проводить свій час.

До підготовки та проведення цього фестивалю долучились двоє НУВГПівців: Данило Лагоднюк, студент 2 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки», ННІАКОТ; та Галина Ярмоліна, випускниця спеціальності «Облік і оподаткування», ННІЕМ.

Карнавал циркачів – це один з найпопулярніших літніх фестивалів у Польщі, який приваблює численних туристів. Це час шалених видовищ на межі театру і нового цирку. До міста приїжджають вуличні артисти та майстри нового цирку з цілого світу, щоб представити свої вистави і покази. Це найбільший і найбільш різноманітний фестиваль циркового мистецтва в Польщі. Лише в Любліні під час цього унікального і сповненого натхнення Карнавалу можна побачити усе найкраще в мистецтві сучасного цирку, клоунади, акробатики, вуличних виступів з цілого світу.

За ці два тижні волонтери не лише познайомилися із представниками Варштатів культури (Warsztaty Kultury) - організаторами Карнавалу; відділом культури та центру культури, представниками Академічного Центру Культури УМКС «Хатка Жака» (Academickie Centrum Kultury i Mediów UMCS Chatka Żaka), а й дізналися, які завдання чекають їх  на час проведення фестивалю та тонкощі проведення подій такого масштабу. Також встигли зачаруватися Люблінським колоритом, насолодились прогулянкою по унікальному музею Люблінського села просто неба (Muzeum Wsi Lubelskiej), Старим містом і його околицями; відвідали Майданек - німецький концентраційний табір часів Другої світової війни (Państwowe Muzeum na Majdanku), Дім Слів (Dom Słow), Люблінський національний музей (Muzeum Narodowego w Lublinie), Люблінський замок, каплицю Святої Трійці, замкову вежу Donżon та ще багато інших цікавих місць.

Сам фестиваль тільки розпочинається, а волонтери переповнені позитивними емоціями та враженнями.

Олена КРАВЧУК,
координатор проєкту «INTERCULTURE 5S» в Україні

 

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування