НУВГП - ТОП 32 в Україні

Днями Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта»  в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence представив  шістнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2022».

При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні та  світі, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019 та повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну. До уваги бралися напрацювання Міжнародної конференції IREG 2020 (Beijing Conference: "University rankings in the time of uncertainty", 20-21 жовтня 2020 року), IREG 2021 (Джидда, Саудівська Аравія: «Effects of Rankings on Community and Society», 15 і 16 листопада 2021 року) та Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG (Берлін, Німеччина, 18-20 травня 2006 року).

Базовими принципами  рейтингу  університетів України стали: забезпечення відкритості, прозорості, об’єктивності й  незалежності ранжування університетів  з  використанням  відкритих  даних  прямих вимірів  на веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ; врахування всебічності їх діяльності;  щаблі в світових рейтингах; міжнародна діяльність; участь в програмах Erasmus+ Європейського Союзу тощо.

Методика рейтингування університетів України полягала у сумуванні ряду  показників та коефіцієнтів. Зокрема, оцінювалась  діяльність  ЗВО за напрямками: академічна діяльність; науково-видавнича діяльність; науково-дослідницькі  досягнення через порівняння їх Інтернет-сайтів; цитованість наукових праць вчених університету; досягнення ЗВО 17 Цілей Сталого Розвитку ООН; цитованість наукових праць вчених університету у високорейтингових наукових виданнях; міжнародна оцінка ЗВО за можливостями працевлаштування випускників; якість підготовки; навчально-наукова робота; винахідницька діяльність та привабливість університету для абітурієнтів. Для кожного університету розраховувалося середнє зважене значення індексу університету за групою номінацій. Результуючий рейтинг визначався як зворотна величина до індексу ЗВО.

Безпосередньо показниками діяльності були:  QS World University Rankings; Scopus;  Webometrics; THE University Impact Rankings; Nature Index; QS Graduate Employability Rankings; Премії Президента України та Верховної Ради України для молодих вчених; кількість отриманих патентів вченими університету; середнє зважене значення для рейтингів ЗВО за кількістю поданих заяв абітурієнтами та середнім конкурсним балом.

Що стосується безпосередньо НУВГП, то цьогоріч  заклад посів 32 сходинку, порівняно з минулим роком -  47 місце. А для цього  впродовж року у складних і напружених умовах було проведено кропітку роботу викладачами, науковцями, адміністрацією та студентами.  Тримаймо  та популяризуємо свій бренд і надалі!

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування