НУВГП та SoftServe: нові обрії співпраці

Ось і завершився дуже непростий як для викладачів, так і студентів,  навчальний рік  – адже  ніхто навіть уявити собі не міг, що доведеться навчатись в умовах воєнного стану. Однак, незважаючи на всі складнощі, кафедра комп’ютерних наук та прикладної математики НУВГП доклала максимум зусиль для якісної організації навчального процесу. Окрім нормативних навчальних дисциплін, студенти, що навчаються за кафедральними освітніми програмами (а на кафедрі їх аж 6!), мали можливість прослухати вибіркові курси, які були організовані відомою IT-компанією SoftServe. 

Компанія SoftServe  завжди приділяла велику увагу навчальній складовій і відіграє значну роль у процесах реформування IT-спеціальностей у закладах вищої освіти України.  Ось і цього навчального року протягом весняного семестру було реалізовано два цікавих навчальних проекти: курс “Хмарні технології” для магістрів, що навчаються в НУВГП за освітньою програмою “Прикладна інформатика” (спеціальність 122 Комп’ютерні науки), та краш-курс “Автоматизоване тестування програмного забезпечення”, до навчання за яким активно долучились викладачі та студенти кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики НУВГП. Нещодавно стартував ще один проект – навчання викладачів ЗВО за напрямом DevOps.

Особливістю краш-курсів від SoftServe є те, що долучитись до них може будь-хто за бажанням. Ось і трапилось так, що  опинились разом в одній команді першокурсники навчально-наукового інституту автоматики, кібернетики та обчислювальної техніки НУВГП та  викладачі кафедри КНПМ, зокрема, завідувач цієї кафедри, доктор технічних наук, професор Турбал Ю.В. Тут згадуються слова колишньої пісеньки: “професор, та й той над задачею плаче”. І дійсно, поплакати було над чим, бо, двохмісячний курс з автоматизації тестування був надзвичайно інтенсивним і включав у себе цілу низку тем, зокрема, GitHub, елементи ручного тестування, все об’єктно-орієнтоване програмування на C# разом з низкою специфічних тем, необхідних для тестування, як наприклад, серилізація, робота з базами даних, модульне та інтеграційне тестування на основі Selenium, засоби тестування REST API , Allure, Nlog та багато іншого. В межах курсу необхідно було виконувати домашні завдання та розв’язати більше 50 задач з C#, включаючи одну ускладнену комплексну задачу, а також виконати два командних проекти: один з об’єктно-орієнтованого програмування на базі C# , другий –  фреймворк для автоматизованого тестування. І це все протягом 2-х місяців!

Непростим виявився також курс “Хмарні технології”, який спонукав студентів добре попрацювати, щоб засвоїти навчальний матеріал. Ну і, звичайно, знамениті “софтсервовські” демки з обох курсів в фіналі. Дійсно, SoftServe – це потужна школа професіоналів. І дуже добре, що студенти, які навчаються на освітніх програмах   “Комп’ютерні науки”, “Інтернет речей”, “Прикладна інформатика” та “Прикладна математика” кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики НУВГП, мають унікальну можливість навчатись у викладачів-практиків, що працюють з реальними проектами в IT-компаніях. Це допомагає студентам ставати справжніми професіоналами.

Юрій ТУРБАЛ,
ННІАКОТ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування