НУВГП презентував громадськості черговий Соціальний звіт

Відповідно до підписаного  Глобального договору з ООН, починаючи  з 2016 року  кожних два роки  НУВГП представляє громадськості Соціальний звіт. Відтоді свою  діяльність та стратегію університет будує із врахуванням цілей сталого розвитку на основі  десяти універсальних принципів у галузі прав людини, охорони праці, збереження довкілля і боротьби з корупцією та інформує громадськість про зміни.

Заклад   орієнтується на якісну освіту, гідну працю й економічне зростання, інновації та інфраструктуру, а також партнерство заради сталого розвитку. Презентовано  стратегію у сфері корпоративної відповідальності, результати діяльності університету з реалізації принципів Глобального договору ООН за 2020-2021 роки.

Соціальна відповідальність НУВГП – це система добровільних зобов’язань і дій університету, спрямованих на розподіл наявних обмежених ресурсів, які реалізуються за допомогою комплексу соціально значущих напрямків і стратегій, що враховують інтереси та очікування зацікавлених груп (студенти, співробітники, органи місцевої і державної влади, місцевої громади, бізнес та ін.), та спрямована на забезпечення сприятливих умов для навчання, роботи, особистісного зростання, а також довгострокового стійкого розвитку університету і суспільства в цілому.

Звіт, відповідно до принципів Глобального договору ООН, містить стандартні елементи звітності з керівництва зі звітності у сфері сталого розвитку (G4), що випускається Глобальною ініціативною зі звітності (GRI).

Місія вищої освіти за Стратегією розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки  –  забезпечення сталого інноваційного розвитку України через підготовку висококваліфікованих спеціалістів. А головна мета діяльності закладу   – забезпечення умов, необхідних для отримання особою вищої освіти з  врахуванням інтересів особи  та підготовка фахівців для потреб України – врахування інтересів суспільства.

У свою чергу, соціальна відповідальність  – це безпека та здоров’я працівників і студентів, а  соціальна нефінансова звітність  –  одне  з головних джерел інформування.

НУВГП,  як соціально-відповідальний інститут,  забезпечує  відтворення суспільного інтелекту через  надання суспільству освітніх послуг; готує висококваліфіковані  кадри; формує  ринок  праці;    розвиток культури і норми  поведінки (кодекс поведінки, логотип і фірмовий стиль, колективний договір, положення по оплаті праці, винагороди і премії),   соціальні стосунки тощо.

Не дивлячись на складні випробування для країни, закладу та пересічних громадян  –  Пандемію  Covid-19, НУВГП  не припиняв  свою діяльність 2020–2021 рр., а  достойно прийняв  усі виклики. Заняття проходили в онлайн, офлайн та змішаному форматах, залежно від епідеміологічного стану. Впродовж 2020–2021 рр.   в НУВГП відбувалися й різноманітні заходи: фестивалі, конференції, форуми, семінари, круглі столи, зустрічі...

Усі бажаючі можуть переглянути Соціальний звіт 2020–2021 рр.в доданому файлі, та детальніше ознайомитися із академічним рейтингом, дізнатися про ліцензовані та акредитовані освітні програми, заходи щодо протидії корупції; показники  вступу, незалежне  оцінювання в НУВГП;  військову кафедру, дуальну освіту; Школу лідерства та Відкритий шкільний університет; міжнародну мобільність;  ознайомитися з фінансовими показниками закладу; науковою діяльністю; студентськими організаціями; спортивними досягненнями студентів, соціальними та грантовими проєктами і заходами; екологічною  відповідальністю НУВГП; співпрацею з органами державної і місцевої влади, громадою  та знайти тут ще багато чого цікавого  й  актуального для себе.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування