НУВГП – переможець конкурсу Польсько-Української Ради Обміну Молоддю 2022  

18 студентів Національного університету водного господарства та природокористування та Рівненського економіко-технологічного фахового коледжу НУВГП стали учасниками проекту від Українсько-Польської Ради Обміну Молоді за номером UKR/2022/W/0084, під назвою “Від Дніпра до Одри пливемо та рятуємо”.

Проект передбачає молодіжні інтеграційні зустрічі тривалістю 6 днів, з 5 по 10 вересня 2022 року у містах Слава та Глогув воєводства Нижня Сілезія, Польща, з метою глибшого пізнання традицій та культури обох країн, а також майстер-класи з надання першої допомоги на воді, які є основною темою проекту. Партнером нашого університету та координатором проекту став  І загальноосвітній ліцей імені Болеслава Кривоустого в Глогові. На жаль, у зв’язку з війною проект буде одностороннім, але ми сподіваємося, що набуті знання та щирі зустрічі студентів обох освітніх закладів сприятимуть розвитку їх особистості та призведуть до міцної дружби.

Перші три дні програми обміну були насиченими, цікавими та інтенсивними, адже студенти, брали участь в інтеграційних заняттях та іграх з польськими учасниками, тренінгах з надання першої медичної допомоги постраждалому та допомоги на воді, міні-регаті на озері у м. Слава на човнах та каяках, зустрічі з Історичним товариством. Тренінги проводили досвідчені інструктори Славської служби порятунку на воді.  Так, студенти відпрацьовували техніки надання першої медичної допомоги на воді, що робити, якщо людина тоне, відновлювальні заходи, вправи в групах з використанням фантомів, відпрацювання симуляційних випадків, наприклад, огляд ушкоджень, знерухомлення кінцівок, транспортування пораненої людини, тощо.

А попереду маємо ще більше заходів, зокрема: семінар з підприємництва від представників Легніцької спеціалізованої економічної зони, конкурс на сучасну рекламу екологічних продуктів, зустріч з органами міського самоврядування м. Глогова та презентація нашого університету, робота над проектом календаря і плакатів з інструкціями поводження на воді, тренінги з народних танців з інструктором, екскурсія до замку Чоха та зустріч з дирекцією  І ліцею імені Болеслава Кривоустого у м. Глогув.

Ми щиро вдячні координаторам проекту директору п. Янушу Косалці, п. Ельжбеті Живицькій та п. Ельжбеті Соя за теплий прийом та насичену програму, а також Оксані Заячківській, доценту кафедри фінансів та економічної безпеки  за мериторичну допомогу у пошуку й налагодженні партнерства. Координаторами та кураторами групи від НУВГП стали Галина Власюк, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків ЦМСО та Ірина Оплачко, доцент кафедри маркетингу.

Відділ міжнародних зв’язків ЦМСО


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування