НУВГП на 26 місці в міжнародному рейтингу 

НУВГП посів 26 сходинку в міжнародному рейтингу HE Higher Education Raking, 2024, набравши 7658 балів серед 303 закладів вищої освіти, академій та науково-дослідних навчальних закладів, науково-дослідних інститутів.

Проєкт рейтингу вищої освіти HE Higher Education – це науковий, академічний та дослідницький проєкт, який спрямований на рейтингування закладів вищої освіти за низкою критеріїв та показників, котрі відображають ефективність та сприяють покращанню роботи закладу вищої освіти.

Діяльність закладів вищої освіти оцінюється відповідно до  методології рейтингу, а  результати  публікуються щороку в грудні місяці.

Відповідно до методології HE Higher Education Ranking  рейтинг спрямований на підвищення рівня роботи ЗВО за низкою критеріїв, кожен з яких включає ключовий показник ефективності (KPI), що відображає загальний рівень роботи вищої освіти,  установи.

Рейтинг є важливим інструментом для вимірювання рівня продуктивності та прогресу закладів вищої освіти у всьому світі на основі  ключових показників ефективності (KPI), міжнародної академічної конкурентоспроможності в секторі вищої,  відображає рівень і показники прозорості та академічної свободи для ЗВО, рівень управління закладом тощо. Окрім того, є також довідковим інструментом визначення  рівня  культурного та соціального впливу ЗВО на  місцеві громади,  громадські ініціативи, а також  регіональний та міжнародний вплив.

В цілому, рейтинг охоплює сфери управління ЗВО, впливу загальноосвітнього процесу, наукові дослідження, інтернаціоналізацію та відносини між університетом та суспільством і ринком праці.

HE Higher Education Ranking включає 25 загальних критеріїв і стандартів, а також 138 результатів показників, кожен з яких має свою вагу та відсоток. За кожним критерієм слідує декілька  показників ефективності, кількість, вага та вплив яких співмірні з вагою загального критерію. Кожен із 25 критеріїв отримує свій відсоток. Загальний відсоток 100%. Кожен критерій та показник ефективності отримує певну кількість балів, а також збирається загальне значення балів, отриманих закладом вищої освіти.

Критерії та показники ефективності, які використовуються в рейтингу, характеризуються всебічністю – комплексним  охопленням  всіх сфер і перспектив удосконалення закладів вищої освіти; стабільністю; збалансованістю; логічністю та справедливістю.

Найбільшу вагу  серед критеріїв має дослідження – 9%, далі йде інтернаціоналізація  – 8%, викладання, успішність студента, викладачі та співробітники, фінансування і гранти, об’єкти, ресурси та управління, соціальний та культурний вплив університету, гарантія якості, акредитація та мережа, справедливість, рівність та залучення – 5%, іноземна мова та лінгвістичний вплив, SGD ООН та Порядок денний до 2030 року, ринок праці, відпочинок, розваги, інформаційні технології і комп’ютерна техніка  – 4% управління даними – 3%, прийом та зарахування, ЗМІ, академічна свобода, підтримка дистанційного навчання, інновації та креативність, стійкий менеджмент, академічна прозорість та футуристична концепція університету – оцінюються у 2%.

Варто  відзначити, що кожен з критеріїв включає ще низку показників КРІ, які дозволяють більш точно та ґрунтовно виміряти в цілому критерій.

За результатами рейтингу НУВГП нагороджено сертифікатом за підтримання високого рівня освіти та досліджень, внесок у просування знань та інновацій.

Переглянуті усі результати рейтингу 

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування