НУВГП єднається навколо мови

У п’ятницю, 27 жовтня,  відбувся радіодиктант національної єдності. Зазвичай  диктант проводився у  День української писемності та мови. Проте цьогоріч  президент Володимир Зеленський підписав указ про зміну дати святкування Дня української писемності та мови – з 9 листопада на 27 жовтня.

Радіодиктант мав  назву «Дороги України». Текст поетеси Катерини Калітко, читець –  актор та театральний режисер Олексій Гнатковський. Диктант національної єдності максимально охоплював правила сучасного правопису.

Не залишився  осторонь  загальнонаціональної події й  наш університет. До заходу долучилися студенти, викладачі та працівники НУВГП. Після завершення диктанту потрібно було надіслати   написаний текст листом на фізичну  адресу «Суспільного», або ж  сфотографувати / відсканувати його та надіслати на електронну пошту телебачення.

Текст диктанту опубліковано 30 жовтня на сайті «Українського радіо» та «Суспільного». Думки учасників  заходу щодо складності тексту розділилися: для декого він був занадто складним, декому здався  простим, а інших не влаштував темп диктовки.

До слова, минулого року кількість учасників радіодиктанту національної єдності встановила рекорд, але ніхто не зміг написати його без помилок. Однієї помилки припустилися  п’ять  учасників, двох – 15 осіб.

Радиодиктант  – це не тільки  грамотність та робота над помилками, а можливість аналізу та самоооцінки, подальшого  навчання  та  досвіду. Адже мовлення – усне і письмове – візитна картка  людини. Мова – єдність нації.  Немає національної єдності без національної мови.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування