НУВГП – 16-й в Україні за комплексним показником діяльності від МОНУ

Відповідно до розподілу обсягу фінансування між закладами вищої освіти державної форми власності для підготовки здобувачів вищої освіти на умовах державного замовлення за рахунок видатків загального фонду державного бюджету у 2021 році передбачено, що наш університет отримає 169 684 683 грн.

Обсяг цих коштів вираховується за спеціальною формулою, яка включає такі показники, як масштаб діяльності (у НУВГП – 1,2 (максимальний 1,5 у Львівського національного університету ім. І. Франка)), міжнародне визнання (у НУВГП – 1 (найбільший – 1,1 у Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,  Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського»,  Сумського державного університету, Національного університету «Львівська політехніка»)), регіональну підтримку (у НУВГП максимально можливий 1,07), наукову діяльність  (у НУВГП становить 1,3 (максимальний 1,5 у  Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, Криворізького національного університету, Донбаської національної академії будівництва та архітектури)), розрахунковий контингент здобувачів вищої освіти, які навчаються на умовах державного замовлення, та показник працевлаштування (щоправда останній є наразі однаковим для всіх і становить 1). Ці показники групуються в комплексний показник діяльності закладів вищої освіти, що для нашого університету становить 8 338,3, і це 16-е місце в Україні. Для порівняння, минулого року цей показник становив 7877,23 і ми були 19-і (що теж непогано!). Ріст показника маємо за рахунок росту контингенту студентів денної форми навчання, які навчаються на умовах державного замовлення, а також росту масштабів наукової діяльності.

В загальну суму фінансування входить базова ставка, а також додаткове фінансування або ж навпаки мінус до базової ставки відповідно до результатів діяльності ЗВО. Цьогоріч нам додали аж 15,58 млн грн додаткового фінансування, що прямо свідчить про те, що ми рухаємось в правильному напрямку! Вказане фінансування розподілене з вересня по грудень 2021 року. Першочергово ці кошти будуть спрямовані на покриття видатків, які були недофінансовані повною мірою базовим рівнем фінансування, а саме, заробітну плату та нарахування, оплату комунальних послуг, оплату вартості акредитацій та інші видатки, що забезпечують діяльність ЗВО.

Тож не зупиняємось на досягнутому і рухаємось впевнено в майбутнє!

Віталій ПРОКОПЕЦЬ, відділ зв’язків з громадськістю

Микола МАРЧУК, планово-фінансовий відділ

Читайте нас також: 

                

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування