НУВГП – 13-й у рейтингу ЗВО за кількістю патентів

Центр міжнародних проєктів "Євроосвіта" підготував рейтинг університетів за кількістю отриманих патентів на корисні моделі, винаходи та промислові зразки за 2023 рік.

Національний університет водного господарства та природокористування посів 13 місце у рейтингу з показником 30 патентів на корисні моделі, отримані у 2023 році.

Лише за останніх три роки завдяки нашим талановитим та працьовитим науковцям університет подав до УКРНОІВІ 64 заявки на корисні моделі та отримав 73 патенти на корисні моделі. Також Сектором інноваційної діяльності та трансферу технологій було підготовлено 19 заявок на реєстрацію авторських прав на твір та отримано 19 свідоцтв про реєстрацію авторських прав на твір, з них 15 лише у 2023 році.

Основними напрямами розробок, на які було отримано патенти на корисні моделі за 2023 р., є:

  • гідротехнічне будівництво, автоматизація та водна інженерія (винахідники: Гурин В.А., Клімов С.В., Романюк І.В., Рокочинський А.М., Турченюк В.О., Волк П.П., Мошинський В.С., Филипчук В.Л., Герасімов Є.Г., Пінчук О.Л., Ткачук М.М., Шинкарук Л.А., Сафоник А.П. та ін.);
  • машинна інженерія, обладнання сільськогосподарських машин, вітроенергетика (винахідники: Серілко Л.С., Серілко Д.Л., Стрілець О.Р., Стадник О.С., Лук’янчук О.П., Кравець С.В., Налобіна О.О., Голотюк М.В., Тхорук Є.І., Науменко Ю.В., Марчук Р.М. та ін.);
  • технології виготовлення будівельних виробів (винахідники: Дворкін Л.Й., Бордюженко О.М. та ін.);
  • вимірювальні прилади (винахідники: Бомба А.Я., Бойчура М.В., Мартинюк П.М., Шатний С.В.).

Творчі здобутки наших винахідників відзначаються на щорічному конкурсі досягнень у сфері інноваційної діяльності науково-педагогічних працівників та кафедр університету, що проходить в НУВГП до Дня винахідника і раціоналізатора. Переможці конкурсу обираються за двома номінаціями: «Краща кафедра» та «Кращий винахідник».

Щиро вдячні нашим винахідникам за наполегливу творчу активність у такий складний для України час. Гордимося високою сходинкою у рейтингу ЗВО з винахідницьких досягнень. Бажаємо подальших творчих звершень задля відновлення та процвітання України.

Віта ЧАБАН,
центр інноваційної та грантової діяльності


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування