Новини вченої ради

Відбулося чергове засідання вченої ради університету. Спершу присутні надали  дозвіл  керувати  науковою діяльністю здобувачів  вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня ступеня доктора філософії  особам - кандидатам наук; затвердили   теми наукових  досліджень, у т.ч. на здобуття наукового ступеня доктора наук,  та, власне, підтримали  призначення  наукових керівників.

Наступне  питання порядку денного стосувалося реалізації  освітнього проєкту ЄС Bologna Hub Peer Support у НУВГП. 

Про реалізацію даного освітнього проєкту  в НУВГП розповіла   в.о. завідувачки  кафедри іноземних мов  Лариса Купчик. Зокрема,  Лариса Євгенівна зазначила  мету  участі  в проєкті, розповіла про запропоновані  та обрані університетом теми в рамках  реалізації проекту, етапи та терміни реалізації. Проєкт спрямований на підтримку ЗВО Європейського простору вищої освіти  в реалізації Болонських реформ  за допомогою методології взаємного навчання. Фінансується програмою  Erasmus + та координується  Федеральним міністерством освіти та досліджень Німеччини  і   службою академічних обмінів Німеччини.  До червня місяця під керівництвом  професора  Philippe Bouillard передбачена реалізація  трициклової   структури   бакалавр-магістр-Phd та впровадження   інноваційних  підходів  до навчання та викладання в закладі. Проректор Олег Лагоднюк - співкоординатор проєкту,     підкреслив головну ідею участі  в ньому, яка пов’язана насамперед зі зменшенням кількості студентів-магістрантів і  не лише у нашому закладі, а по всій Україні. Пропозиції щодо етапів реалізації проєкту висловив проректор Валерій Сорока.

Окрім того, на засіданні члени вченої ради  затвердили  кандидатів на здобуття іменної стипендії міського голови на 2022 рік   - Іванну  Батарчук (3 курс ННІП) та  Богдана Краська (5 курс, магістр,  ННІАКОТ); підтримали створення кафедр журналістики та українознавства на базі відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Рівненської міської ради  та на базі ТзОВ «ITV media group»; затвердили ОПП  «Агроінженерія»  і  «Прикладна геологія та захист довкілля в надрокористуванні» другого (магістерського) рівня вищої освіти; закрили ОПП «Цивільна безпека», «Релігієзнавство», «Smart-енергетика та електромобільність» бакалаврського рівня, а також «Менеджмент інноваційної діяльності» другого (магістерського) рівня вищої освіти; надали гриф вченої ради підручникам та  рекомендували  до видання збірники наукових праць.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування