Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної  ради університету в онлайн-форматі на платформі Google-meet під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки відбулось 1 липня поточного року.

На розгляд членів ради було винесено чотири питання. Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була інформація про проєкт Положення  про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodle.

Голова науково-методичної ради Валерій Сорока наголосив на важливості та необхідності  упорядкування вищезгаданого питання. Заслухавши інформацію Валерія Степановича, проєкт рішення Федора Швеця, директора ННЦНО, а також обговоривши вищезазначене питання, члени науково-методичної ради одностайно схвалили наступне рішення:

  1. Положення про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodle запровадити в навчальний процес з нового 2022-2023 н.р.

  2. Зобов’язати:

- науково-педагогічних працівників університету до початку нового 2022-2023 н.р. привести наповнення електронним навчально-методичним забезпеченням власних освітніх компонент на навчальній платформі Moodle відповідно до вимог даного Положення;

- НМРЯ ННІ провести моніторинг навчально-методичного забезпечення освітніх компонент на навчальній платформі Moodle та прозвітувати про виконання рішення НМР на жовтневому її засіданні.

Про підсумки конкурсу підручників, навчальних посібників та монографій за 2021-2022 н.р. доповіла заступник голови конкурсної комісії Галина Туровська, к.т.н., доцент кафедри ОПБЖД, яка представила мультимедійну презентацію.

У доповіді було зазначено важливість проведення конкурсу, який стимулює роботу наших науково-педагогічних працівників, підвищує їх професійну майстерність, а також мотивує професорсько-викладацький склад до активної видавничої діяльності.

Також було відмічено динаміку участі науково-педагогічних працівників у конкурсі в розрізі часу 2015-2022 рр. із зазначенням кількості переможців, які скористалися правом друку власних видань за кошти університету за даний період.

Галина Іванівна оголосила підсумки конкурсу за номінаціями «Кращий навчальний посібник» (окремо за двома напрямами – технічний та природничий) та «Краща монографія». Відповідно до п. 7, пп. 7.2 Тимчасового положення про конкурс підручників, навчальних посібників та монографій і наказу ректора (прикріплений файл), фото професора Григуса Ігоря Михайловича, автора книги «Фізична реабілітація в пульмонології», що отримала найвищий бал (100,8) членів конкурсної комісії, розмістити на Дошці пошани «Людина року».

Було також зазначено, що дипломи переможців дають можливість видавати підручники, навчальні посібники та монографії впродовж 5 років у редакційно-видавничому відділі за кошти університету (одне найменування, відповідно до внеску автора в спільне видання, що перемогло в конкурсі).

Галиною Іванівною було акцентовано увагу на перегляді конкурсу, його удосконаленні та, відповідно, була надана можливість ознайомитися з новими пропозиціями членів конкурсної комісії та анонсуванням нової номінації «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Мооdle».

Заслухавши та обговоривши доповідь Галини Іванівни, члени науково-методичної ради одностайно ухвалили наступне рішення:

- врахувати пропозиції членів конкурсної комісії щодо внесення змін до умов та критеріїв проведення конкурсу в 2022-2023 н.р.;

- внести зміни до Тимчасового положення про конкурс підручників, навчальних посібників та монографій для проведення конкурсу в 2022-2023 н.р. відповідно до пропозицій, наданих членами конкурсної комісії.

Потім було розглянуто питання щодо надання рекомендації науково-методичної ради вченій раді університету рукописам навчальних посібників викладачів університету щодо отримання грифа Вченої ради НУВГП «Рекомендовано Вченою радою НУВГП»:

– «Високоміцні бетони». Автори: Дворкін Л.Й., Житковський В.В., Макаренко Р.М.

– «Проєктування станцій прояснення та знебарвлення води». Автори: Мартинов С.Ю., Орлова А.М.

– «Планування міст і транспорт». Автори:  Ліпянін В.А., Мілаш Т.О.

Заслухавши та обговоривши інформаційну доповідь Тамари Костюкової, заступника завідувача навчально-методичного відділу, члени науково-методичної ради одностайно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП»  трьом рукописам вищезгаданих навчальних посібників.

Далі члени науково-методичної ради розглянули та одноголосно надали рекомендацію щодо надання грифа «Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису підручника «Інженерна графіка: Машинобудівне креслення». Автори: Козяр М.М., Стрілець О.Р., Сафоник А.П.

Ще члени науково-методичної ради одностайно затвердили три  найменування навчально-методичних електронних видань та два найменування силабусів, а також  рекомендували передати їх Науковій бібліотеці для розміщення в репозиторії університету для використання в навчальному процесі.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування