Новини науково-методичної ради

20 квітня поточного року відбулося чергове засідання науково-методичної  ради університету в онлайн-форматі на платформі Google Meet.

Засідання проходило під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

На розгляд членів ради було винесено три питання. Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була інформація Олександра Хоменчука, начальника відділу інформаційних технологій інформаційно-обчислювального центру, про «Порядок роботи уніфікованої вебплатформи освітніх програм та їх освітніх компонентів».

Голова науково-методичної ради Валерій Сорока наголосив на важливості та унікальності вебплатформи, необхідності її впровадження в освітній процес університету. Валерій Степанович зауважив, що уніфікована вебплатформа буде корисна в спілкуванні з членами акредитаційних комісій освітніх програм, для абітурієнтів, стейкхолдерів і роботодавців та  буде у вільному доступі  для громадського обговорення.

Олександр Анатолійович Хоменчук у мультимедійній доповіді зазначив, що уніфікована вебплатформа – компонент вебпортала НУВГП, який призначений для взаємодії із зовнішніми вебресурсами, а саме формування єдиної уніфікованої платформи публічної інформації. Вебплатформа працює над накопиченням джерел інформації для його подальшого змістовного відображення користувачам у вигляді структурованих карток, елементів, категорій, інструментів пошуку.

Олександр Хоменчук у виступі зауважив, що основною задачею уніфікованої вебплатформи є: – структуроване відображення інформації освітньої програми та її освітніх компонентів; – впорядкованість джерел за роками, типом, характером роботи, назвою з подальшим активним посиланням на інший ресурс; – ознайомлення з короткою анотацією, англомовним варіантом заголовку,  методичним забезпеченням, відображенням освітніх компонентів, керівником освітньої програми та групою розробників, поточними курсами навчальної платформи Moodle, навчальними планами,  іншими мультимедійними ресурсами.

Олександр Анатолійович  наголосив, що уніфікована вебплатформа призначена для глибокого аналізу забезпечення освітньої програми всіма доступними ресурсами з подальшим хронологічним накопиченням у відкритому доступі для суб’єктів освітнього процесу, експертних комісій, інших учасників освітнього процесу.

Заслухавши інформацію Олександра Хоменчука, члени ради активно обговорили вищезазначене питання. В обговоренні взяли участь професори, директори навчально-наукових інститутів Петро Мартинюк, Руслан Макаренко,  професори, завідувачі кафедр Олександр Ткачук, Володимир Древецький, Наталія Нестерчук, завідувачі кафедр Сергій Клімов та Сергій Мартинов, а також директор інформаційно-обчислювального центру Віталій Назарук, завідувач аспірантури  Оксана Клюха, Наталія Мазур, заступник директора ННІЕМ та доцент Віктор Жуковський. Після конструктивної дискусії Сергій Клімов оголосив проєкт рішення, який члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили:

  1. Схвалити «Порядок роботи уніфікованої вебплатформи освітніх програм та їх освітніх компонентів» (далі – Порядок), розроблений робочою групою, яка була створена відповідно до наказу НУВГП. 

  2. Рекомендувати ввести в дію даний Порядок з 01.05.2022 р.

  3. Рекомендувати провести наповнення платформи для ОПП першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти до 30.06.2022 р. 

  4. Директорам ННІ подати списки відповідальних за наповнення вебплатформи у навчально-методичний відділ до 07.05.2022 р. для зарахування на навчання згідно з навчальною програмою Школи лідерства.

  5. Провести навчання працівників кафедр, відповідальних за наповнення та підтримку вебплатформи освітніх програм та освітніх компонентів, згідно з навчальною програмою Школи лідерства у травні 2022 року. 

Відповідальний за організацію та проведення навчання – відділ інформаційних технологій.

  1. Робочій групі, що створена відповідно до наказу ректора НУВГП, продовжити роботу з удосконалення та розвитку вебплатформи, рекомендувати щосеместрово інформувати науково-методичну раду НУВГП про проведену роботу.

Другим було розглянуто питання щодо плану електронних видань навчально-методичної  літератури на ІІ квартал 2022 р., який одностайно затвердили члени науково-методичної ради.

Потім члени науково-методичної ради одноголосно затвердили шість найменувань силабусів та рекомендували їх передати Науковій бібліотеці для розміщення в репозиторії університету для використання в навчальному процесі.

Нагадуємо, що про рішення науково-методичної ради щодо зазначених питань та попередніх засідань можна дізнатися  за посиланням https://nuwm.edu.ua/university/naukovo-metodichna-rada/ukhvali-ta-rishennja.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування