Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулося 23 жовтня в конференційній залі головного корпусу університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено три питання.

Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної, було затвердження  навчально-методичного електронного видання (методичних вказівок) та чотирьох силабусів вибіркових дисциплін. Члени науково-методичної ради одностайно затвердили одне найменування методичних вказівок та чотири найменування силабусів, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, про розгляд рукопису навчального посібника «Організація власного бізнесу». Автори: Костюкевич А.М., Кроль В.В.

На засіданні були присутні автори рукопису навчального видання. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданому рукопису.

Третім питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була мультимедійна доповідь Світлани Зубілевич, професора кафедри обліку і аудиту,  «Готовність випускників до впровадження Європейських стандартів сталого розвитку: нові компетентності бакалавра та магістра».

Світлана Яківна розповіла про  Стратегію запровадження підприємствами звітності сталого розвитку, схвалену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2024 р. № 1015 (додається).

Показово, що на 23 жовтня 2024 року припав День сталого розвитку World Engineering Day for Sustainable Development. Мета цього дня – мати можливість піклуватися про планету протягом дуже  довгого часу. Проводять його щорічно у четверту середу жовтня з 2014 року.

Після обговорення доповіді Світлани Зубілевич, члени науково-методичної ради заслухали проєкт рішення Сергія Мартинова, завідувача кафедри водопостачання, водовідведення та бурової справи, д.т.н., професора та одноголосно проголосували  за таке:

  1. Продовжувати інтеграцію принципів сталого розвитку в освітній процес.

Відповідальні: директори ННІ.

Термін виконання: постійно.

  1. Ознайомити учасників освітнього процесу з сучасними викликами сталого розвитку. Планувати проведення науково-методичних конференцій, круглих столів, навчання в  Школі лідерства, методичні семінари тощо.

Відповідальні: Сорока В.С., проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, директори ННІ, завідувачі кафедр.

Термін виконання: постійно.

  1. На засіданнях робочих груп науково-методичної ради (НМР) розглянути парадигму сталого розвитку НУВГП, враховуючи розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2024 р. № 1015-р, Директиву ЄС (CSRD) та Європейські стандарти звітності про сталий розвиток (ESRS).

 Відповідальні: голови робочих груп.

  1. Створити робочу групу щодо розробки концепції застосування європейських ініціатив з наступним визначенням індикаторів для університету.

Відповідальний: Сорока В.С., проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи.

Термін виконання: середина грудня 2024 року.

В різному Тамара Костюкова розповіла присутнім інформацію про ХVI Міжнародну виставку  «Інноватика в сучасній освіті», яка розпочалася 23 жовтня та буде тривати до 25 жовтня 2024 року включно в режимі онлайн, і запросила взяти участь.

Офіційний сайт виставки 

Тамара КОСТЮКОВА,
НМР


 

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування