Новини науково-методичної ради

Позачергове засідання науково-методичної ради НУВГП під головуванням Валерія Сороки, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи, відбулося 23 серпня в онлайн-форматі.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено одне питання: «Про внесення змін до деяких стандартів вищої освіти»  (відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України № 842 від 13.06.2024 року).

Зі вступним словом виступив Валерій Сорока, голова науково-методичної ради, який наголосив на важливості питання для університету та розповів про створення робочої групи з цього питання. Далі з доповіддю «Про зміни до деяких стандартів вищої освіти, затверджених відповідними наказами Міністерства освіти і науки України, що додаються», виступила  Леся Тихончук, завідувач кафедри менеджменту та публічного врядування, д.н.держ. управління.

Леся Хотіївна доповіла про склад робочої групи: Валерій Цимбалюк, директор навчально-наукового інституту права, к.ю.н.; Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти, к.т.н.; Світлана Антонова, к.е.н., доцент кафедри менеджменту та публічного врядування; Анатолій Захарець, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції, Наталія Ковальчук, завідувач навчально-методичного відділу, к.с.-г.н., та її діяльність.

Заслухавши та обговоривши доповідь, спільний проєкт рішення Миколи Марчука, директора навчально-наукового механічного інституту, к.т.н., професора, і Наталії Ковальчук, завідувача навчально-методичного відділу, к.с.-г.н., члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне:

  1. Затвердити пропозиції робочої групи НУВГП щодо питання «Про зміни до деяких стандартів вищої освіти», напрацьовані по питанню досягнення загальної компетентності в освітніх програмах, визначених Наказом МОН № 842 від 13.06.2024 «Про внесення змін до деяких стандартів вищої освіти», а саме: «Здатність ухвалювати рішення та діяти, дотримуючись принципу неприпустимості корупції та будь-яких інших проявів недоброчесності» (додатки: протоколи робочої групи № 1 від 04.07.2024 року, № 2 від 09.07.2024 року).

  2. Розглянути дане рішення робочої групи на НМРЯ навчально-наукових інститутів.

Термін виконання: до 01.09.2024.

  1. Внести відповідні зміни або доповнення до освітніх програм  за рішенням НМРЯ навчально-наукових інститутів, враховуючи специфіку освітніх програм і спеціальностей,  та затвердити їх у встановленому порядку.

Термін виконання: до 01.09.2024.

  1. НМРЯ навчально-наукових інститутів забезпечити викладання освітніх компонентів та модулів, враховуючи внесені зміни і доповнення до освітніх програм  та забезпечити загальні компетентності, а саме: «Здатність ухвалювати рішення та діяти, дотримуючись принципу неприпустимості корупції та будь-яких інших проявів недоброчесності», науково-педагогічними працівниками згідно з вимогами акредитації освітніх програм.

Термін виконання: постійно.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування