Новини науково-методичної ради

Заключне засідання науково-методичної ради університету  відбулося 3 липня в конференційній залі навчального корпусу № 1 університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено чотири питань.

Насамперед членами науково-методичної ради, було затвердження навчально-методичних електронних видань (методичних вказівок) та силабусів вибіркових освітніх компонент (ОК). Члени науково-методичної ради одностайно затвердили сім найменувань методичних вказівок та чотири найменування силабусів вибіркових ОК, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо розгляду та рекомендації науково-методичної ради Вченій раді університету про надання Грифів:

«Рекомендовано Вченою радою НУВГП» рукописам 2-ох навчальних посібників:

- Атлас техніки Grimme для картоплярства. Автори: Шимко А.В.; Налобіна О.О.; Голотюк М.В., Бундза О.З., Пилипака Т.С.

- Басейнове управління: навчально-методичний посібник. Автори: Ліхо О.А., Вознюк Н.М.

«Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису підручника:

Земельне право: підручник. Вид. 2-ге, перероб. та доповн. Автори: Ліщинський А.Г., Швець О.М., Бухальська Т.В., Наконечна Ж.В.

«Рекомендовано науково-методичною радою НУВГП»:

Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Популяційна екологія» для здобувачів вищої освіти першого «бакалаврського» та другого «магістерського» рівнів, які навчаються за освітньо-професійними програмами спеціальностей денної та заочної форми навчання. Укладачі: Буднік З.М., Варжель О.В.

На засіданні ради були присутні автори рукописів навчальних видань. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданим двом рукописам навчальних посібників, «Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису підручника» та «Рекомендовано науково-методичною радою НУВГП» конспекту лекцій.

Третім питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було «Удосконалення системи оцінювання навчальних досягнень здобувачів вищої освіти за рекомендаціями експертних груп та галузевих експертних рад». З мультимедійною доповіддю виступила Світлана Зубілевич, к.е.н., професор кафедри обліку і аудиту. Вона розповіла про роботу робочої групи з удосконалення системи контролю знань студентів, подякувала всім її членам та прокоментувала Рекомендовані критерії оцінювання результатів поточного та підсумкового контролів і Заходи щодо врахування рекомендацій ЕГ та ГЕР щодо системи оцінювання навчальних досягнень здобувачів вищої освіти НУВГП.

Заслухавши та обговоривши доповідь, спільний проєкт рішення Анастасії Клімової, зав. відділу ліцензування та акредитації, доктора філософії, та Галини Туровської, к.т.н., доцента кафедри ОПБЖД, члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили:

  1. Інформацію Світлани Зубілевич про удосконалення системи оцінювання навчальних досягнень здобувачів вищої освіти за рекомендаціями експертних груп та галузевих експертних рад НАЗЯВО взяти до відома.
  2. Роботу робочої групи з удосконалення системи оцінювання визнати задовільною.
  3. Схвалити заходи, запропоновані робочою групою, щодо вдосконалення системи оцінювання навчальних досягнень здобувачів вищої освіти НУВГП відповідно до зауважень ЕГ та ГЕР, наданих під час акредитаційних експертиз освітніх програм.

Далі про підсумки конкурсу підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle за 2023-2024 н.р. доповіла заступник голови конкурсної комісії Галина Туровська, к.т.н., доцент кафедри ОПтаБЖД, яка представила мультимедійну презентацію.

У доповіді було зазначено важливість проведення Конкурсу та акцентовано увагу на рішеннях конкурсної комісії, зокрема на введенні нової номінації «Краща освітня інновація», відповідно до наказу ректора № 832 від 20.12.2023, з розробленими критеріями як основними, так і додатковими.

Галина Іванівна оголосила підсумки Конкурсу за номінаціями «Кращий підручник», «Кращий навчальний посібник» та «Краща монографія». Відповідно до п. 7, пп. 7.2 Тимчасового положення про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle і наказу ректора № 473 від 28.06.2024, фото авторів підручника «Інженерна графіка: Машинобудівне креслення»: Козяра Миколи Миколайовича, завідувача кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства, д.пед.н., професора; Стрільця Олега Романовича, к.т.н., доцента кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства; Сафоника Андрія Петровича, директора навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та водного господарства, д.т.н., професора кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій, що отримала найвищий бал (88,4) членів конкурсної комісії, розмістити на Дошці пошани «Людина року».

Було також зазначено, що дипломи переможців дають можливість видавати підручники, навчальні посібники та монографії впродовж 5 років у редакційно-видавничому відділі за кошти університету згідно з внеском автора в спільне видання, що перемогло в Конкурсі.

На завершення доповіді Галина Іванівна акцентувала увагу на перегляді умов Конкурсу з метою його удосконалення.

В різному Валерій Сорока подякував членам науково-методичної ради за активну участь в засіданнях та творчий підхід до вирішення поставлених завдань. Валерій Степанович розповів про порядок реалізації наказу МОНУ від 13.06.2024 № 842 «Про внесення змін до деяких стандартів вищої освіти» і окреслив коло питань для вирішення.

Тамара Костюкова, вчений секретар науково-методичної ради, заступник завідувача навчально-методичного відділу, запросила членів НМР до участі у формуванні плану засідань ради на 2024-2025 н.р.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування