Новини науково-методичної ради

22 грудня поточного року відбулось у форматі онлайн чергове засідання науково-методичної ради університету під головуванням Олега Лагоднюка, проректора з науково-педагогічної, методичної та виховної роботи. В засіданні взяли участь автори рукописів навчальних посібників, які бажають отримати рекомендацію науково-методичної ради щодо надання грифа Вченої ради НУВГП.

На початку засідання члени науково-методичної ради заслухали доповідь Олега Лагоднюка Про зміни до «Порядок роботи вебплатформи “Силабус”». Олег Анатолійович розповів про оновлений Порядок, в якому прописано, що основними цілями платформи є відображення у зручній для всіх учасників освітнього процесу формі змісту освітніх програм (ОП), а саме структурованого за семестрами переліку освітніх компонентів ОП, їх обсягу, силабусів, через посилання на їх розміщення в цифровому репозиторії НУВГП.

Олег Лагоднюк наголосив, що вебплатформа «Силабус» – онлайн-майданчик, створений для взаємодії викладачів, абітурієнтів, здобувачів вищої освіти, керівників освітніх програм, працівників структурних підрозділів та керівництва університету. Заслухавши та обговоривши доповідь, члени науково-методичної ради одностайно прийняли наступне рішення: схвалити «Порядок роботи вебплатформи “Силабус”». Нова редакція.

Далі Олег Лагоднюк розповів про започаткування роботи платформ освітніх програм та освітніх компонент (навчальних дисциплін), наголосивши, що впровадження платформ буде відбуватися поступово відповідно до наказу ректора Віктора Мошинського. Олег Лагоднюк зауважив, що платформи об’єднують усю інформацію стосовно освітніх програм, включаючи Сертифікат про акредитацію освітньої програми.  В січні-лютому планується провести Школу лідерства з питань запровадження обох платформ для керівників (гарантів) освітніх програм та викладачів університету. Заслухавши та обговоривши доповідь, члени науково-методичної ради одноголосно прийняли наступне рішення: інформацію О.А. Лагоднюка  щодо започаткування роботи платформ прийняти до відома.

Потім Олег Лагоднюк розповів про нову редакцію «Порядку розгляду рукописів навчальних видань для надання рекомендацій НМР щодо Грифа вченої ради». Олег Анатолійович наголосив, що нову редакцію Порядку розроблено з метою поліпшення якості підготовки навчальної, навчально-методичної літератури за різними галузями знань відповідно до внутрішньої політики в системі управління якістю НУВГП. Зауважив, що скасовується процес призначення експертів навчальних рукописів головою НМР. Науково-методична рада буде призначати рецензентів рукописів, а організація зовнішнього та внутрішнього рецензування рукописів навчальної, навчально-методичної літератури видань науково-педагогічних та наукових працівників НУВГП буде здійснюватися вченим секретарем НМР за рішенням НМР. Члени НМР можуть врахувати  пропозиції відповідних науково-методичних рад з якості навчально-наукових інститутів (НМРЯ ННІ). В протоколі НМРЯ ННІ надаються пропозиції щодо рецензентів-фахівців відповідно до Положення про порядок надання виданням навчальної та навчально-методичної літератури грифів Вченої ради НУВГП. Після обговорення доповіді члени науково-методичної ради одностайно прийняли наступне рішення: – схвалити «Порядок розгляду рукописів навчальних видань для надання рекомендацій НМР щодо Грифа вченої ради. Нова редакція».

З доповіддю про проєкт тимчасового Положення про конкурс підручників, навчальних посібників та монографій й зміни термінів проведення щорічного конкурсу виступив Олег Лагоднюк – голова конкурсної комісії. Олег Анатолійович наголосив, що члени конкурсної комісії на засіданні прийняли рішення щодо  продовження термінів подання видань на конкурс до 30 квітня наступного року, зміни термінів конкурсу та введення нової номінації «Краще електронне видання», а також внесли деякі зміни до критеріїв оцінювання навчальних та наукових видань. Заслухавши та обговоривши доповідь Олега Анатолійовича, мультимедійну доповідь Галини Туровської, заступниці голови конкурсної комісії, члени науково-методичної ради одностайно прийняли наступне рішення: – ухвалити проєкт тимчасового Положення про конкурс підручників, навчальних посібників та монографій з урахуванням пропозицій, наданих членами конкурсної комісії; – рекомендувати Вченій раді університету до затвердження.

Далі члени науково-методичної ради розглянули та одностайно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» навчальному посібнику «Рослинництво з основами агрокліматології. Практикум». Навчальний посібник. Автори: Т.М. Солодка, О.С. Мороз.

Також члени НМР одноголосно затвердили план електронних видань навчально-методичної літератури НУВГП на 1 квартал 2022 року, чотири найменування навчально-методичних електронних видань та рекомендували їх до розміщення в репозиторії університету і для використання в навчальному процесі.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада 


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

:

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування