Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулося 19 червня в конференційній залі навчального корпусу № 1 університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено п’ять питань.

Насамперед члени науково-методичної розглянули та рекомендували до затвердження вченою радою Порядок ліквідації академічних заборгованостей здобувачів вищої освіти у Національному університеті водного господарства та природокористування (нова редакція). З доповіддю виступив Микола Марчук, директор ННМІ, професор. Після обговорення документа та проєкта рішення, який представив Руслан Макаренко, директор ННІБА, професор, члени науково-методичної ради одностайно ухвалили наступне:

– Порядок ліквідації академічних заборгованостей здобувачів вищої освіти у Національному університеті водного господарства та природокористування (нова редакція) ухвалити;

– рекомендувати Вченій раді університету затвердити Порядок ліквідації академічних заборгованостей здобувачів вищої освіти у Національному університеті водного господарства та природокористування (нова редакція).

Потім на розгляд членів науково-методичної ради було представлено Положення про опитування учасників освітнього процесу в Національному університеті водного господарства та природокористування. З інформацією виступив Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти. Після нетривалого обговорення доповіді та проєкту рішення, які представила Наталія Ковальчук, завідувач навчально-методичного відділу, к.с.-г.н., члени науково-методичної ради одностайно проголосували за наступне: ухвалити науково-методичною радою НУВГП Положення про опитування учасників освітнього процесу в Національному університеті водного господарства та природокористування.

Третім питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було затвердження навчально-методичного електронного видання (методичних вказівок) та трьох силабусів вибіркових освітніх компонент (ОК). Члени науково-методичної ради одностайно затвердили одне найменування методичних вказівок та три найменування силабусів вибіркових ОК, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо розгляду та рекомендації науково-методичної ради Вченій раді університету про надання грифа «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» рукописам двох навчальних посібників:

 – Проєкції з числовими позначками (теоретична частина, задачі, приклади тестових завдань) : навч. посібник. – Рівне : НУВГП, 2024. – 330 с. Автори: Крівцов В.В., Пугачов Є.В., Крівцов В.В.

– Екотехнології очистки стічних вод : навч. посібник. – Рівне : НУВГП, 2024. – 229 с. Автори: Клименко М.О., Рильський О.Ф., Варжель О.В., Домбровський К.О., Петруша Ю.Ю. На засіданні ради були присутні автори рукописів навчальних видань. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданим двом рукописам навчальних посібників.

П’ятим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була мультимедійна доповідь Юлії Родь, начальника центру неформальної освіти під назвою «Про неформальну та інформальну освіту як складові освітнього процесу в ННІ університету». Після жвавого обговорення доповіді та проєкту рішення, які підготували Оксана Клюха, к.е.н., доцент каф. менеджменту та публічного врядування, та Юлія Родь, члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне:

– інформацію про неформальну та інформальну освіту як складові освітнього процесу в ННІ університету взяти до відома;

– підвищити рівень популяризації можливості здобуття неформальної та інформальної освіти серед здобувачів університету, передбачати таку можливість при плануванні заходів університету, спрямованих на зовнішніх стейкхолдерів.

Відповідальна: начальник центру неформальної освіти Юлія Родь;

– проінформувати та залучити провідних фахівців відповідних кафедр щодо затребуваної тематики курсів неформальної та інформальної освіти та запропонувати розробити такі курси з можливістю подальшої комерціалізації.

Відповідальні: начальник центру неформальної освіти Юлія Родь, директори ННІ, завідувачі кафедр;

– до січня 2025 року вивчити можливість створення онлайн-платформи для розміщення курсів для самостійного вивчення і подальшого визнання їх результатів. Відповідальні: директор інформаційно-обчислювальний центру Віталій Назарук, начальник центру неформальної освіти Юлія Родь; – до січня 2025 року вивчити можливість співпраці із зовнішніми стейкхолдерами щодо розвитку неформальної та інформальної освіти.

Відповідальна: начальник центру неформальної освіти Юлія Родь.

Заключне засідання науково-методичної ради відбудеться 3 липня 2024 за погодженням членів НМР.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування