Новини науково-методичної ради

29 травня відбулося чергове засідання науково-методичної ради університету в конференційній залі навчального корпусу № 1 університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено три питання.

Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної, було затвердження дев’ятьох навчально-методичних електронних видань (методичних вказівок) та трьох силабусів вибіркових освітніх компонент (ОК). Члени науково-методичної ради одностайно затвердили 9 найменувань методичних вказівок та 3 найменування силабусів вибіркових ОК, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо  розгляду та рекомендації науково-методичної ради Вченій раді університету про надання грифів:

«Рекомендовано Вченою радою НУВГП» рукописам 3-ох навчальних посібників:

- Основи матеріалознавства  і технології  будівельних виробів. Автор: Л.Й. Дворкін;

- Ілюстрований термінологічний тлумачний словник з будівельної світлотехніки: природне освітлення, інсоляція, сонцезахист, використання сонячної енергії: навчальний посібник. Автори: Є.В. Пугачов, В.А. Зданевич, Т.М. Кундрат, С.І. Літніцький;

- Основи релейного захисту та автоматизація електричних систем. Практикум : навч. посіб.  Автори:  Василець С.В., Василець К.С., Ільчук В.В., Килимчук А.В.

«Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису  підручника:

- Гідроелектростанції в особливих природно-кліматичних умовах : підручник. Автор: О.А. Рябенко.

На засіданні ради були присутні автори рукописів навчальних видань. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданим трьом рукописам навчальних посібників та «Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису  підручника.

Третім питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була мультимедійна доповідь Лариси Купчик, завідувача кафедри іноземних мов, к.пед.н., доцента, яка також є керівником робочої групи із запровадження освітніх інновацій за напрямом «Інноваційні розробки у навчальному процесі» під назвою «До питання популяризації інноваційних технологій і методів навчання в освітньому процесі НУВГП».

Пані Лариса розповіла про створення нової інформаційної сторінки «Методична майстерня інновацій»: рубрики, які передбачає сторінка Майстерні:

  1. Засади освітньої інноваційної діяльності.
  2. Викладання.
  3. Форми організації навчання.
  4. Цифрові інструменти.
  5. Фідбек / зворотній зв’язок.

Лариса Купчик наголосила на необхідності розробки Положення про Методичну майстерню інновацій.

Після обговорення доповіді п. Лариси  та нетривалої дискусії члени науково-методичної ради заслухали проєкт рішення Анатолія Білецького, к.т.н., доцента кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки та одноголосно проголосували  за наступне:

  1. З метою популяризації освітніх інновацій в університеті схвалити пропозицію робочої групи із запровадження освітніх інновацій за напрямом «Інноваційні розробки у навчальному процесі» про створення «Методичної майстерні інновацій».
  2. Створити робочу групу з розробки Положення про методичну майстерню інновацій.

Відповідальні: Сорока В.С., Костюкова Т.А.

  1. Відділу забезпечення інноваційних технологій навчання інформаційно-обчислювального центру розробити нову інформаційну сторінку «Методична майстерня інновацій» та розмістити її у структурі сторінок НМВ (сектор навчально-методичного забезпечення навчального процесу).

Відповідальна: Чумак О.В., начальник відділу  забезпечення інноваційних технологій навчання.

  1. В методичній майстерні інновацій розробити Каталог реалізованих в НУВГП освітніх інновацій за формами.

Відповідальна: Костюкова Т.А.

  1. Членам робочої групи робочої групи із запровадження освітніх інновацій за напрямом «Інноваційні розробки у навчальному процесі» забезпечити наповнення рубрик первинною інформацією.

Відповідальна : Купчик Л.Є., завідувач кафедри іноземних мов, к.пед.н.

  1. Підтримувати постійне інформаційне наповнення сторінки «Методична майстерня інновацій» прикладами практичної реалізації сучасних інноваційних розробок в університеті усіма кафедрами.

Відповідальна: Костюкова Т.А.

  1. З метою моральної та матеріальної підтримки науково-педагогічних працівників забезпечити умови для представлення результатів застосування освітніх інновацій у конкурсі підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок на платформі Moodle в номінації «Краща освітня інновація».

Відповідальні: Сорока В.С., Туровська Г.І.

В різному Тамара Костюкова, заступник завідувача навчально-методичного відділу, повідомила про початок роботи Школи лідерства та запросила до участі. Тамара Андріївна розповіла про те, що Школа лідерства за напрямом «Штучний інтелект в освіті» проводиться з метою популяризації серед працівників університету можливостей використання ШІ для освітньої діяльності та підвищення загального рівня інтелектуалізації. Заняття будуть проводитися в онлайн-форматі за допомогою комунікатора Google-Meet з 30.05.2024 по 13.06.2024 включно та відповідно до  розкладу за затвердженою програмою. Програму професійного розвитку складено за пропозиціями учасників круглого столу на тему «Штучний інтелект в освіті: питання та відповіді», який відбувся 21 березня 2024 року в Національному університеті водного господарства та природокористування в онлайн-форматі.

Викладачі Школи лідерства доповідатимуть про теоретичні і прикладні аспекти використання ШІ  в  навчальному процесі та про власні кейси, користувацький досвід.

Тамара Костюкова,
вчений секретар НМР


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування