Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулося 21 лютого в онлайн-форматі під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено п’ять питань.

Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було нова редакція Положення про організацію викладання іноземних мов у НУВГП. Заслухавши та обговоривши доповідь Лесі Купчик, завідувачки кафедри іноземних мов,  к.філол.н., а також проєкт рішення Світлани Зубілевич, к.е.н., професора кафедри обліку і аудиту, члени науково-методичної ради після нетривалої дискусії одноголосно проголосували  за наступне:

  1. Положення про організацію викладання іноземних мов у Національному університеті водного господарства та природокористування в новій редакції взяти за основу.

  2. Рекомендувати Вченій раді НУВГП затвердити Положення про організацію викладання іноземних мов у Національному університеті водного господарства та природокористування в новій редакції.

Наступною була доповідь Тамари Костюкової, заступника завідувача навчально-методичного відділу, про  Зміст та значення опису освітнього компонента (ОК) як інструменту здійснення інформаційної політики НУВГП. Тамара Андріївна розповіла про передумови створення опису навчальної дисципліни як складової навчально-методичного забезпечення освітнього компонента та зауважила на значенні вищезгаданої складової для інформативності сайту НУВГП, який стає стратегічно  важливим інструментом інформаційної політики, за допомогою якого НУВГП має змогу находити абітурієнтів, які відповідають вимогам університету.

Заслухавши та обговоривши доповідь Тамари Андріївни, пропозиції Євгенія Бабича, проєкт рішення Галини Туровської, к.е.н., доцента кафедри ОПБЖД, члени науково-методичної ради одностайно ухвалили наступне:

  1. Доповідь Костюкової Т.А. взяти до відома.

  2. Продовжити використання опису як складової навчально-методичного забезпечення освітніх компонентів.

  3. Робочій групі із впровадження освітніх інновацій напряму «Організаційна група» уточнити зміст опису навчальної дисципліни (освітнього компонента) відповідно до наданих пропозицій.

  4. Заслухати Костюкову Т.А. про оновлений макет опису навчальної дисципліни (освітнього компонента) на наступній науково-методичній раді університету.

  5. Науково-педагогічним працівникам оновлювати описи освітніх компонентів у разі потреби.

Далі слухали інформацію начальниці відділу забезпечення інноваційних технологій навчання інформаційно-обчислювального центру (ІОЦ) Оксани Чумак про автоматизований аналіз кількісного наповнення освітніх компонент відповідно до вимог Положення про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodle  згідно з  рішенням НМР від 22.11.2023 р.

Заслухавши та обговоривши доповідь Оксани Володимирівни, пропозиції членів  науково-методичної ради та проєкт рішення Наталії Ковальчук, завідувачки навчально-методичного відділу, члени ради одностайно ухвалили наступне:

  1. Розробникам Положення про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodle для уточнення структури з практик та кваліфікаційних робіт внести зміни до 10.09.2024 р.

  2. Відділу забезпечення інноваційних технологій навчання ІОЦ:

  3. Впровадити автоматизований аналіз наповнення ОК в НП Moodle з 01.03.2024 р.

  4. Проаналізувати та надіслати на корпоративні пошти науково-педагогічних працівників наявність кількісного наповнення ОК в навчальній платформі Moodle за структурою Положення про навчально-методичне забезпечення освітньої компоненти на навчальній платформі Moodl»до 01.04.2024 р. 

  5. Надсилати науково-педагогічним працівникам на початку навчального семестру аналіз наповнення ОК НП Moodle.

  6. Надавати структурований звіт для завідувачів кафедр, директорів ННІ та  гарантів ОП щорічно на початку семестру.

  7. Розробити та впровадити уніфіковані секції до структури електронного навчально-методичного забезпечення освітньої компоненти в між семестровий період.

Четвертим питанням було було розглянуто Положення про науково-методичну раду з якості навчально-наукового інституту Національного університету водного господарства та природокористування. Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти, к.т.н., розповів про Положення про науково-методичну раду з якості навчально-наукового інституту Національного університету водного господарства та природокористування. Віктор Іванович повідомив про зміни технічного характеру, які були внесені до Тимчасового положення про науково-методичну раду з якості навчально-наукового інституту Національного університету водного господарства та природокористування. Члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне:

  1. Інформацію начальника відділу якості освіти Корбутяка В.І. щодо Положення про науково-методичну раду з якості навчально-наукового інституту Національного університету водного господарства та природокористування взяти до відома.

  2. Рекомендувати Вченій раді університету схвалити Положення про науково-методичну раду з якості навчально-наукового інституту Національного університету водного господарства та природокористування.

П’ятим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було затвердження трьох силабусів вибіркових освітніх компонент та шести навчально-методичних електронних видань. Члени науково-методичної ради одностайно затвердили 3 найменування силабусів та 6 найменувань методичних вказівок, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в цифровому репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

У різному була інформаційна доповідь Галини Туровської щодо аналізу роботи робочої групи із впровадження освітніх інновацій напряму «Організаційна група» відповідно до проєкту рішення Клімова С.В. з питання «Про самоплагіат у навчальних, навчально-методичних і методичних виданнях та перевірку навчальних видань, які перевидаються», яке було презентоване на засіданні науково-методичної ради 31.01.2023 (протокол № 1):

Прийняті рішення з формування норм часу в індивідуальному плані для науково-педагогічних працівників при перевиданні методичних вказівок за пропозицією керівника робочої групи із впровадження освітніх інновацій напряму «Удосконалення системи контролю знань студентів» Зубілевич Світлани Яківни будуть подані для виконання як розпорядження ректора, а також робочій групі з формування норм часу для науково-педагогічних працівників для внесення змін в інструкцію до індивідуального плану в розділ «Методична робота». Зміни та доповнення до нормативних документів будуть внесені після запровадження нової системи перевірки на плагіат, відповідно до якої будуть оновлюватися і документи.

Тамара Костюкова повідомила про початок роботи над новою редакцією Положення про Школу лідерства в НУВГП та запросила до співпраці.

 Тамара КОСТЮКОВА, 
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування