Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулося 3 травня   поточного року в конференційній залі головного корпусу університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки. На засіданні був присутній та брав активну участь в обговоренні питань порядку денного ректор університету Віктор Мошинський.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено три   питання. Зауважимо, що у зв'язку з проведенням ІІІ Всеукраїнської  науково-технічної інтернет-конференції «Новітні тенденції розвитку міського будівництва та господарства» 26-27 квітня 2023 року і з необхідністю прийняття ухвали щодо надання Грифів Вченої ради рукописам навчальних посібників через те, що засідання Вченої ради відбулося 28 квітня 2023, засідання науково-методичної ради в цей раз було проведено в два етапи: 26 квітня 2023 (лише онлайн-голосування з питання рекомендацій навчальних книг щодо надання Грифа Вченої ради, затвердження методичних рекомендацій і силабусів освітніх компонентів) та 03.05.2023 в офлайн-форматі.

Першим, що заслухали члени науково-методичної ради, був розгляд рукопису навчального посібника «Приводи машин та обладнання» (автори: В.П. Нестеренко, С.В. Кравець, С.В. Шатов, А.А. Нечидюк) та рекомендація щодо надання грифа «Рекомендовано Вченою радою НУВГП». З мультимедійною доповіддю виступив Анатолій Нечидюк, к.т.н., доцент кафедри будівельних, дорожніх, меліоративних, сільськогосподарських машин і обладнання, один з авторів навчального посібника. Після нетривалого обговорення питання члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданому навчальному посібнику. Далі розглянули питання щодо надання грифа науково-методичної ради рукопису навчально-методичного  посібника «Теорія механізмів і машин. Конспект лекцій». – Рівне : НУВГП, 2023. – 229 с. Автор: Стрілець О. Р. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано науково-методичною радою НУВГП» вищезгаданому навчально-методичному посібнику. Нагадуємо, що у вересні минулого року (протокол НМР № 5 від 28.09.2022) членами науково-методичної ради було ухвалено рішення щодо надання статусу навчально-методичного посібника конспекту лекцій з освітньої компоненти. Також було ухвалено наступне:

  • Рекомендувати видавати конспект лекцій з освітньої компоненти як навчально-методичний посібник з включенням методичної складової вивчення матеріалу.
  • Розглядати конспект лекцій як навчально-методичний посібник на засіданні НМР відповідно до процедури подання навчального видання.
  • Надавати гриф навчально-методичному посібнику «Рекомендовано науково-методичною радою НУВГП».
  • Конспект лекцій видавати в електронному вигляді з подальшим розміщенням в цифровому репозиторії університету.

Навчально-методичний посібник «Теорія механізмів і машин. Конспект лекцій» перший отримав гриф науково-методичної ради.

Другим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була інформаційна доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо затвердження навчально-методичних електронних видань та силабусів вибіркових освітніх компонентів. Члени науково-методичної ради одностайно затвердили три найменування навчально-методичних електронних видань та сім найменувань силабусів вибіркових освітніх компонентів, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Далі з мультимедійною доповіддю виступив Володимир Василів, к.т.н., доцент кафедри комп’ютерних технологій та економічної кібернетики (КТЕК). Володимир Богданович розповів про викладацький склад навчальної дисципліни:  Бабич Т.Ю, Барановський С.В., Василів В.Б., Волошин В.С., Гладка О.І., Джоші О.І., Кардаш О.Л., Карпович І.М., Кундрат М.М., Парфенюк О.В., Рейнська В.Б., стан викладання навчальної дисципліни «Основи цифрових технологій» та результати навчання (див. додану презентацію). Володимир Василів закцентував увагу членів науково-методичної ради на тому, що в цій навчальній дисципліні враховано спільні компетентності освітніх програм, а особливі компетентності будуть реалізовані в результаті неперервності цифрової грамотності в інших професійно-орієнтованих навчальних дисциплінах. Володимир Богданович представив методичне забезпечення, яке є й англомовним, навів приклади студентських робіт, розповів про «Турнір з цифрової грамотності», який два роки поспіль проводить кафедра КТЕК, та про можливість перезарахування результатів неформального навчання здобувачів вищої освіти. Він навів аналіз успішності студентів у 2022-2023 н.р., відгуки студентів стосовно якості викладання освітніх компонентів за стандартом університету, висвітлив  проблеми та шляхи покращення викладання навчальної дисципліни.

 Після нетривалого обговорення члени науково-методичної ради заслухали й розглянули проєкт рішення Олександра Ткачука, д.т.н., професора, зав. кафедри міського будівництва та господарства, який наголосив на стратегії безперервності навчання цифровим технологіям протягом навчання в університеті, й Анатолія Білецького, к.т.н., доцента кафедри гідротехнічного будівництва та гідравліки. Члени науково-методичної ради одноголосно проголосували за наступний проєкт рішення:

Далі Тамара Костюкова ознайомила членів науково-методичної ради з переліком освітніх інновацій,  які запропонували члени науково-методичної ради відповідно до ухвали науково-методичної ради від 22.03.2023.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування