Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулося 22 березня  поточного року в конференційній залі головного корпусу університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки. На засіданні був присутній ректор університету Віктор Мошинський.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено п’ять  питань. Першим, що заслухали члени науково-методичної ради, було питання Впровадження освітніх інновацій в навчальний процес Національного університету водного господарства та природокористування. Тамара Костюкова, заступник завідувача навчально-методичного відділу, представила мультимедійну доповідь на вищезгадану тему. Тамара Андріївна наголосила, що Стратегія розвитку НУВГП передбачає трансформацію традиційного університету в університет інноваційного типу: розвиток системи інноваційної освіти. На базі нашого університету повинні проходити апробацію всі інноваційні технології й методики, з метою подальшого впровадження в освітній процес.

Тамара Костюкова розповіла про передумови розвитку нашого університету як інноваційного.

Тамара Андріївна розповіла про освітні інновацій, які були запроваджені в університеті, та форми інноваційних технологій, що використовуються викладачами університету: інтерактивні, імітаційні, інформаційні та проблемні технології навчання. Заслухавши й обговоривши доповідь Тамари Костюкової та проєкт рішення Світлани Зубілевич, к.е.н., професора кафедри обліку і аудиту, Валерій Сорока, голова науково-методичної ради, запропонував створити творчу робочу групу із 16 осіб, у тому числі 13 представників навчально-наукових інститутів за пропозицією їх директорів.  Валерій Степанович запросив бажаючих науково-педагогічних працівників взяти участь в роботі творчої групи.

Члени науково-методичної ради одноголосно проголосувати за створення творчої робочої групи із запровадження освітніх інновацій в навчальний процес університету та за наступний проєкт рішення стратегічного змісту:

  1. Створити творчу робочу групу щодо запровадження освітніх інновацій в НУВГП під керівництвом Валерія Сороки.
  2. Продовжити: створення каталогів освітніх інновацій, формування збірників технологій навчання.
  3. Започаткувати студійні та онлайн-записи лекційних та практичних занять інноваційного характеру.
  4. Створити та технічно підтримувати банк лекційних або інших навчальних матеріалів видатних вчених університету у вигляді відео-файлів за технологіями дистанційного навчання
  5. Відновити організацію та проведення:

- конференцій;

- виставок, оглядів-конкурсів новітніх технологій навчання; 

- майстер-класів викладачів-новаторів.

  1. Членам НМР сформулювати власні пропозиції з інноваційних технологій для робочої групи.

 Другим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, була інформаційна доповідь Алли Кучерової, завідувача сектору грантової роботи, про можливості Програми ЄС  Еразмус+ для ЗВО України 2021-2027 рр.

Алла Вікторівна розповіла про розвиток потенціалу вищої  освіти (CBHE) для України проєкт ЄС «Мережа національних офісів Програми Еразмус+ та національних команд експертів з реформування вищої освіти», а також наголосила на пріоритетах  Еразмус+ 2021-2027 рp., кроках участі в програмі Еразмус +, розповіла про напрям Жан Моне та його ресурсах.

Заслухавші доповідь Алли Вікторівни та проєкт рішення, члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне:

Інформаційну доповідь А.В. Кучерової взяти до уваги.

 Пропонувати членам науково-методичної ради ознайомитися з базою даних на платформі Еразмус+ – Програма Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

Валерій Степанович Сорока наголосив на організації проведення сесії Школи лідерства за даною тематикою найближчим часом.

Далі з мультимедійною доповіддю про аналіз результатів анонімного анкетування здобувачів вищої освіти стосовно якості навчання та викладання освітніх компонентів, затверджених стандартом НУВГП, виступив Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти університету. Віктор Іванович детально розповів про хід анкетування та результати. Після нетривалого обговорення члени науково-методичної ради заслухали проєкт рішення Тамари Костюкової, заступника завідувача навчально-методичного відділу, та одностайно проголосували за наступний проєкт рішення:

  1. Взяти доповідь В.І. Корбутяка до уваги.
  2. Заслухати відповідальних за освітніми компонентами:

– Українська мова (за професійним спрямуванням), Українська державність і культура – Малевич Л.Д.

– Іноземна мова. Іноземна мова професійного спрямування – Купчик Л.Є.

– Екологія – Клименко М.О.

– Цифрова грамотність – Василів В.Б.

– Підприємницька діяльність – Подлевський А.А.

Впродовж ІІ семестру на засіданнях НМР стосовно ефективності викладання освітніх компонентів за відповідними освітніми програмами.

Наступним питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, був  розгляд рукопису навчального посібника «Управління продажами» (автор:  Безтелесна Л.І., д.е.н., професор) та рекомендація щодо надання грифа ВР «Рекомендовано Вченою радою НУВГП». Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП» вищезгаданому навчальному посібнику.

Також члени науково-методичної ради одностайно затвердили чотири найменування навчально-методичних електронних видань та тринадцять найменувань силабусів вибіркових освітніх компонентів, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в репозиторії НУВГП і використання в навчальному процесі.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування