Новини науково-методичної ради

Чергове засідання науково-методичної ради університету відбулось 22 лютого  поточного року в режимі онлайн під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено п’ять питань. У ході засідання кілька питань було ухвалено, винесено на обговорення та затвердження вченою радою.

Першим, що заслухали члени науково-методичної ради, було питання  зміни до локальних нормативних  документів НУВГП у зв’язку з введенням в дію нового Положення про силабус. З доповіддю виступив Віктор Корбутяк, начальник відділу якості освіти університету. Віктор Іванович детально розповів про внесені зміни до нормативних документів. Потім заслухали проєкт рішення Анатолія Білецького, к.т.н., доцента кафедри, та одностайно проголосували за наступний проєкт рішення:

  1. Внести зміни до локальних нормативних документів НУВГП у зв’язку з введенням в дію нового Положення про силабус.

  2. Рекомендувати вченій раді університету ухвалити зміни в наступних документах:

- Положення про семестровий поточний та підсумковий контроль навчальних досягнень здобувачів вищої освіти (нова редакція);

- Положення про навчальний план освітньої програми в Національному університеті водного господарства та природокористування;

- Порядок роботи уніфікованої вебплатформи освітніх програм та їх освітніх компонентів.

Другим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було проєкт нової редакції Положення про науково-методичну раду НУВГП.

Голова науково-методичної ради Валерій Сорока наголосив на важливості та необхідності  розгляду вищезгаданого питання. Після обговорення доповіді члени науково-методичної ради заслухали проєкт рішення професора кафедри обліку і аудиту, к.е.н., Світлани Зубілевич та одноголосно ухвалили:

– Положення  про науково-методичну раду НУВГП (нова редакція);

– рекомендувати вченій раді університету Положення про науково-методичну раду НУВГП (нова редакція) до ухвали та затвердження;

– створити робочу групу для чіткого розподілу повноважень щодо навчально-методичної роботи між НМР НУВГП, НМРЯ ННІ і кафедрами. 

Наступним питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було Тимчасове положення про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle.

З мультимедійною доповіддю виступила Галина Туровська, заступник голови конкурсної комісії, к.т.н., доцент кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності. Галина Іванівна детально розповіла про зміни та доповнення до Тимчасового положення про Конкурс. Вона наголосила на введенні нової номінації Конкурсу «Краща сторінка навчальної дисципліни на платформі Мооdle», яка удосконалить практику наповнення онлайн-сторінок освітніх компонентів на платформі Moodle, та акцентувала увагу на складі членів конкурсної комісії за номінацією «Краща монографія», які модернізували критерії оцінювання наукових видань, та зазначила про результативну роботу членів конкурсної комісії в цілому. Заслухавши доповідь пані Галини, члени науково-методичної ради обговорили Тимчасове положення про Конкурс. Валерій Степанович, голова науково-методичної ради, наголосив на важливості та необхідності проведення Конкурсу. Далі члени науково-методичної ради заслухали довідку та проєкт рішення, які підготувала д.е.н., професор Світлана Левицька. Світлана Олексіївна наголосила на меті Конкурсу, підкресливши необхідність підвищення якості як видань, так і сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle.

Члени науково-методичної ради одноголосно ухвалили наступне:

– Тимчасове положення  про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle;

– рекомендувати вченій раді університету до ухвали та затвердження Тимчасове Положення  про конкурс підручників, навчальних посібників, монографій та сторінок навчальних дисциплін на платформі Moodle.

Далі члени науково-методичної ради заслухали та обговорили інформаційну доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо надання рекомендації для отримання грифа «Рекомендовано вченою радою НУВГП» рукопису навчального видання «Бурштин Полісся. Довідник. Вид. 2-е. – Рівне: НУВГП, 2023. - 239 с.». Автори:  Мельничук В.Г., Криницька М.В. Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано вченою радою НУВГП»  вищезгаданому довіднику.

Також члени науково-методичної ради одностайно затвердили одне найменування навчально-методичних електронних видань та одне найменування силабусів вибіркових освітніх компонентів, рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в репозиторії НУВГП для використання в навчальному процесі.

В різному Валерій Сорока, голова науково-методичної ради, анонсував   проєкт «Освітні інновації в НУВГП». Сучасна освіта передбачає впровадження інновацій, основною метою яких є під­вищення якості освіти.

Тамара КОСТЮКОВА,
вчений секретар науково-методичної ради


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування