Новини науково-методичної ради

26 січня поточного року відбулось чергове засідання науково-методичної  ради університету в конференційній залі університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено три питання. Спочатку членами науково-методичної ради було розглянуто мультимедійну інформаційну доповідь Валерія Сороки, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи, щодо дуальної освіти в НУВГП.

Голова науково-методичної ради Валерій Сорока наголосив на важливості та необхідності  розгляду вищезгаданого питання на засіданнях науково-методичних рад і вчених рад навчально-наукових інститутів. Після обговорення доповіді члени науково-методичної ради ухвалили наступне рішення:

  1. Взяти до відома інформацію про дуальну форму здобуття освіти в Національному університеті водного господарства та природокористування.
  2. Забезпечити зміцнення й удосконалення практичної складової освітнього процесу, використовуючи досягнення результатів навчання на дуальній формі здобуття освіти.
  3. Поширювати досвід дуальної форми здобуття освіти у всі навчально-наукові інститути Національного університету водного господарства та природокористування.
  4. Ознайомити роботодавців, які працюють з НУВГП і застосовують на підприємстві дуальну освіту, з переліком вибіркових освітніх компонентів, що можуть бути долучені до кожної освітньої програми, реалізованої університетом.

Другим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було питання проєкту нової редакції Положення про силабус.

Світлана Зубілевич, к.е.н., професор кафедри обліку і аудиту, детально розповіла про нову редакцію Положення про силабус. Світлана Яківна  наголосила на  результативній роботі робочої групи, які успішно модернізували попереднє Положення. Заслухавши доповідь Світлани Зубілевич, члени науково-методичної ради обговорили проєкт модернізованого Положення про силабус. Валерій Степанович, голова науково-методичної ради,  наголосив на важливості та необхідності модернізації Положення про силабус.

Далі Світлана Яківна доповіла про Методичні рекомендації до розроблення силабусів освітніх компонентів. Після нетривалого обговорення члени науково-методичної ради  заслухали проєкт рішення Сергія Мартинова, д.е.н., професора, завідувача кафедри водопостачання та бурової справи, та майже одностайно проголосували за ухвалу проєкту Положення про силабус (нова редакція), Методичні рекомендації до розроблення силабусів освітніх компонентів та схвалили наступний проєкт рішення:

  1. Схвалити Положення про силабус (нова редакція). Рекомендувати Вченій раді університету до розгляду та затвердження.
  2. Внести зміни у відповідні локальні нормативні документи університету в зв’язку з веденням в дію Положення про силабус (нова редакція). Відповідальний: відділ якості освіти університету (Корбутяк В.І.).
  3. Внести зміни на сторінці НМВ: сектор навчально-методичного забезпечення навчального процесу: Документи. МЕТОДИЧНИЙ СУПРОВІД РОЗРОБКИ СИЛАБУСІВ. Відповідальний: навчально-методичний відділ (Костюкова Т.А.).
  4. Затвердити Методичні рекомендації до розроблення силабусів освітніх компонентів та рекомендувати для використання в навчальному процесі.
  5. Створити робочу групу для формування Глосарію термінів для регламентації освітнього процесу та навчально-методичного забезпечення.

Далі члени науково-методичної ради заслухали та обговорили інформаційну доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, щодо надання рекомендації для отримання грифа «Затверджено Вченою радою НУВГП» рукопису підручника  «Бухгалтерський облік в управлінні». Автори: М. І. Бондар, С. О. Левицька, Н. А. Остап’юк, О. О. Осадча, О. Р. Антонюк, О. В. Зінкевич.

Члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Затверджено Вченою радою НУВГП»  вищезгаданому підручнику. 

В різному Валерій Сорока, голова науково-методичної ради, повідомив, що прийнято рішення щодо створення та технічну підтримку банку лекційних або інших навчальних матеріалів видатних вчених університету у вигляді відео-файлів  за технологіями дистанційного навчання.

Тамара Костюкова,
вчений секретар науково-методичної ради


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування