Новини науково-методичної ради

18 січня поточного року відбулось чергове засідання науково-методичної  ради університету в конференційній залі університету під головуванням проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки.

Відповідно до порядку денного на розгляд членів ради було винесено чотири питання. Першим питанням, що заслухали члени науково-методичної ради, було питання проєкту Тимчасового положення про навчальну платформу Moodle в Національному університеті водного господарства та природокористування.

З доповіддю виступив Віталій Назарук, директор інформаційно-обчислювального центру університету. Віталій Дмитрович детально розповів про тимчасову версію Положення, наголосив на пропозиціях до Положення, які надали науково-педагогічні працівники кафедр університету.

Заслухавши доповідь Віталія Назарука, члени науково-методичної ради обговорили  проєкт Тимчасового положення про навчальну платформу Moodle в Національному університеті водного господарства та природокористування. Потім заслухали проєкт рішення Федора Швеця, директора навчально-наукового центру незалежного оцінювання, та Миколи Голотюка, заступника директора навчально-наукового механічного інституту, одностайно проголосували за ухвалу проєкту Тимчасового положення та наступний проєкт рішення:

  • Запровадити в навчальному процесі із весняного семестру 2022-2023 н.р. Тимчасове положення про навчальну платформу Moodle в Національному університеті водного господарства та природокористування.

  • Після завершення 2022-2023 навчального року Радам з якості ННІ університету провести опитування суб’єктів освітнього процесу в НУВГП (студентів, викладачів, диспетчерів деканатів і ін.) щодо виявлення проблемних питань, що виникли в процесі реалізації Тимчасового положення.

  • Робочій групі опрацювати проблемні питання та внести необхідні зміни в остаточний варіант Положення для подальшого затвердження,

Члени науково-методичної ради також рекомендували проєкт Тимчасового положення для розгляду та затвердження на Вченій раді університету.

Другим питанням було розглянуто провідну платформу для віртуальних лабораторій та інтерактивної науки "Labster". З інформаційними доповідями про використання ресурсів платформи виступили Ігор Григус, доктор медичних наук, професор, директор навчально-наукового інституту охорони здоров’я, та Зінаїда Будник, к.с.-г.н., доцент кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою. Науковці поділилися досвідом використання вищезгаданої платформи для навчального процесу у сфері природничих наук, охорони здоров’я  та екології.  

З мультимедійною доповіддю щодо провідної платформи для віртуальних лабораторій та інтерактивної науки "Labster" виступила Оксана Чумак, начальник відділу забезпечення інноваційних технологій навчання.  Оксана Володимирівна розповіла про реєстрацію науковців на платформі, шляхи використання   ресурсів вищезгаданої платформи  і можливість отримання професійного розвитку та технічної підтримки для всіх викладачів і студентів з отриманням відповідних сертифікатів.

Голова науково-методичної ради Валерій Сорока наголосив на важливості та необхідності  розгляду вищезгаданого питання на засіданнях науково-методичних рад та вчених рад навчально-наукових інститутів.

Члени науково-методичної ради ухвалили наступне рішення: Вченим радам ННІ та НМРЯ ННІ обговорити питання пошуку освітніх інноваційних платформ для проведення практичних та лабораторних робіт із власних напрямів підготовки фахівців.

Потім було розглянуто питання щодо надання рекомендації науково-методичної ради Вченій раді університету рукописам трьох навчальних посібників для отримання грифа «Рекомендовано Вченою радою НУВГП»:

– «Теоретичні основи будівельного матеріалознавства». Автор Дворкін Л.Й.

– «Розслідування нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві: Навч. посібник. 3-е видання, доповнене та перероблене». Автори:  В.Л. Филипчук, О.С. Шаталов, О.А. Гапончук, Р.М. Карпюк, Г.С. Калда.

– «Фінансовий облік». Автор Позняковська Н.М.

Заслухавши та обговоривши інформаційну доповідь Тамари Костюкової, заступника завідувача навчально-методичного відділу, члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Рекомендовано Вченою радою НУВГП»  вищезгаданим навчальним посібникам.

Далі члени науково-методичної ради надали  рекомендацію щодо оторимання грифа «Затверджено вченою радою НУВГП» рукописи «Моніторинг довкілля: підручник (видання 2-ге, доповнене та перероблене)». Автори: Клименко М.О., Прищепа А.М., Вознюк Н.М.

Заслухавши та обговоривши інформаційну доповідь Тамари Костюкової, вченого секретаря науково-методичної ради, члени науково-методичної ради одноголосно рекомендували Вченій раді надати гриф «Затверджено Вченою радою НУВГП»  вищезгаданому підручнику.

Також члени науково-методичної ради одностайно затвердили два найменування навчально-методичних електронних видань та рекомендували передати їх Науковій бібліотеці університету для розміщення в репозиторії НУВГП для використання в навчальному процесі.

Тамара КОСТЮКОВА,
науково-методична рада


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування