Новий компонент вебпорталу – уніфікована платформа освітніх програм та їх компонентів в дії

18-19 травня поточного року в рамках Школи лідерства відбулось онлайн-навчання з вивчення роботи нового додатку університету «Уніфікована платформа освітніх програм та освітніх компонентів», яка введена в дію наказом ректора університету Віктора Мошинського від 20.01.2022 № 51 «Про запровадження вебплатформ освітніх програм та освітніх компонентів».

Автори-розробники нового унікального проєкту компоненту вебпорталу – уніфікована платформа освітніх програм та освітніх компонентів – працівники університету Олег Лагоднюк та Олександр Хоменчук.

Над розвитком проєкту працювала робоча група, яка створена відповідно до наказу ректора НУВГП Віктора Мошинського, під керівництвом проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Валерія Сороки у складі: Володимир Волошин, к.е.н., доцент кафедри комп'ютерних технологій та економічної кібернетики; Віктор Жуковський, к.т.н., доцент кафедри комп'ютерних наук та прикладної математики; Наталія Ковальчук, завідувач навчально-методичного відділу, к.с.-г.н., доцент; Сергій Клімов, завідувач кафедри гідроінформатики, к.т.н., доцент; Петро Мартинюк, директор навчально-наукового інституту автоматики, кібернетики та обчислювальної техніки, д.т.н., професор; Віталій Назарук, директор інформаційно-обчислювального центру (ІОЦ); Олександр Хоменчук, начальник відділу інформаційних технологій ІОЦ; Оксана Чумак, начальник відділу забезпечення інноваційних технологій навчання ІОЦ. Згідно з рішенням науково-методичної ради робочій групі рекомендовано продовжити роботу з удосконалення та розвитку вебплатформи та щосеместрово інформувати науково-методичну раду  НУВГП про проведену роботу.

 У навчанні взяли участь понад 130 осіб: керівники (гаранти) освітніх програм і відповідальні за внесення інформації на уніфікованій платформі освітніх програм та освітніх компонентів.  Олександр Хоменчук та Сергій Клімов ознайомили присутніх з головними принципами, метою та Порядком роботи уніфікованої платформи освітніх програм та їх освітніх компонентів (http://ep3.nuwm.edu.ua/23458/).  

З усім різноманіттям онлайн-інструментів уніфікованої платформи допоможе розібратися розроблена Олександром Хоменчуком Інструкція по роботі з уніфікованою платформою, яку розміщено на навчальній платформі Moodle і буде доступна для слухачів вищезгаданих курсів підвищення кваліфікації.

Вебплатформа працює над накопиченням джерел інформації для його подальшого змістовного відображення користувачам у вигляді структурованих карток, елементів, категорій, інструментів пошуку.

Основними завданнями уніфікованої вебплатформи є:

–  структуроване відображення інформації освітньої програми та її освітніх компонентів;

–  впорядкованість джерел за роками, типом, характером роботи, назвою з подальшим активним посиланням на інший ресурс;

– ознайомлення з короткою анотацією, англомовним варіантом заголовку,  методичним забезпеченням, відображенням освітніх компонентів, керівником освітньої програми та групою розробників, поточними курсами навчальної платформи Moodle, навчальними планами,  іншими мультимедійними ресурсами.

Уніфікована вебплатформа призначена для глибокого аналізу забезпечення освітньої програми всіма доступними ресурсами з подальшим хронологічним накопиченням у відкритому доступі для суб’єктів освітнього процесу, експертних комісій, інших учасників навчального процесу. Новий ресурс охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для використання в професійній діяльності науково-педагогічних та педагогічних працівників.

На думку ректорату, це має підняти конкурентоспроможність університету на ринку праці, підвищити результативність роботи університету на рівні України та міжнародному рівні.

Тамара КОСТЮКОВА,
навчально-методичний відділ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування