Нові можливості для започаткування або розвитку малого та середнього бізнесу

Круглий стіл з питань започаткування або розвитку малого та середнього бізнесу відбувся у сесійній залі Рівненської міської ради.

В заході взяли участь  наші викладачі та науковці.  Після вітального слова  в.о. мера Віктора Шакирзяна та директорки Рівненського обласного центру зайнятості Надії Плютинської, присутні заслухали низку доповідей  представників РОЦЗ та міськради.  Зокрема,  з презентацією про коворкінг-центр  –  колективний офісний простір  для спільної роботи людей різних професій,   виступив заступник міського голови Артем Ганущак.

Заступник директора РОЦЗ Сергій Васильчук представив презентацію державних грантових програм щодо започаткування малого та середнього бізнесу,  у т.ч. для  учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів їх сімей.

Від провідного консультанта  РОЦЗ  Віктора  Голуба учасники круглого столу дізналися про практику  з подачі заяв та бізнес-планів для участі в грантових проєктах.

До слова, урядовий проєкт “єРобота” передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць і включає шість  грантових програм:

  • мікрогранти для створення власного бізнесу;
  • гранти для розвитку переробного підприємства;
  • державне фінансування закладки саду;
  • кошти для розвитку тепличного господарства;
  • грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ;
  • кошти на навчання ІТ-спеціальностям. 

Отримати гранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у бізнесі. Подача заявки на грант здійснюється через Портал Дія. Серед регіонів-лідерів, підприємці яких взяли найбільше грантів,   – Рівненська, Львівська, Київська, Івано-Франківська області та місто Київ.

Від початку дії грантової програми «Власна справа», яка працює вже 15 місяців, понад вісім тисяч українців стали переможцями і отримали від держави кошти на старт або розвиток бізнесу на 1,6 млрд грн., створивши  біля 20 тис. робочих місць.

Так, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 000 до 250 000 грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

А ще, 2024 року також буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, що дозволить підтримати машинобудівників та стимулювати їх розвиток,  розширити  мережі індустріальних парків.

Більше фото в Facebook

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування