Нова спільна англомовна монографія науковців

Нова спільна англомовна монографія науковців НУВГП та Університету Петрошані (Румунія)

Незважаючи на складні часи за редакцією проф. Зіновія Маланчука та проф. Марії Лазар вийшла з друку у видавництві румунського університету Петрошані (University of Petroşani) спільна з українськими та зарубіжними вченими англомовна наукова колективна монографія «Основні напрямки комплексного інноваційного науково-технологічного розвитку гірничопромислових регіонів» («Key trends of integrated innovation-driven scientific and technological development of mining regions»). Це вже дванадцята монографія, випущена спільними зусиллями українських та закордонних  вчених.

В передмові колективної монографії її співредактори: МАЛАНЧУК Зіновій Романович - д.т.н., професор, директор інституту післядипломної освіти Національного університету водного  господарства та природокористування та Марія ЛАЗАР (Maria LAZAR) – професор, проректор по науковій роботі румунського університету Petroșani, анонсували наукові роботи, які є розділами монографії та подякували авторам за участь в публікації. Тематика монографії розкриває основні етапи комплексного освоєння та раціонального використання надр – від розвідки корисних копалин, вилучання із надр до їх переробки. В монографії також розглядаються питання охорони праці гірників і екологічна складова при проведенні гірничих робіт.

Ініціатором підготовки та видання монографії була кафедра розробки родовищ та видобування корисних копалин. Це не перша наукова ініціатива кафедри, яка планує і далі розвивати співробітництво із українським та закордонними вченими гірничого профілю.

Колективна монографія об’ємом 696 сторінок включає не тільки статті  учених з 11 українських університетів але і статті вчених-гірників із Замбії, Польщі, В’єтнаму, Казахстану та Азербайджану.

Високо оцінили якість наукових досліджень, приведених в колективній монографії і рецензенти, професори з Румунії, Монголії та Казахстану, які рекомендували монографію до друку. Це рішення підтримала і Рада директорів університету Petroșani.

Ознайомитися з електронною версією колективної монографії 

Монографія розрахована на широке коло науковців, спеціалістів, які займаються аналізом розвитку гірничодобувних комплексів регіонів, а також магістрантів і докторантів відповідних спеціальностей вищих навчальних закладів.

Редактори дякують всім авторам за вклад в розвиток гірничої науки.

Валерій КОРНІЄНКО,
кафедра розробки родовищ та видобування корисних копалин


 

Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування