Нова монографія науковців в американському видавництві

Науковці кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства продовжують активно працювати і реалізовувати свої творчі плани. У одному із найбільш авторитених наукових видавництв світу CRC Press/Taylor & Francis Group (США) вийшла з друку чергова англомовна монографія "High performance concrete  optimal composition design" (Проектування складів високоякісного бетону). Вона  підготовлена колективом авторів під керівництвом завідувача кафедри ТБВіМ професора Леоніда Дворкіна разом із доцентами цієї ж кафедри Вадимом Житковським, Олегом Бордюженком та професором Аріельського університету (Ізраїль) Юрієм Рибаковим.

Монографія присвячена методології прогнозування властивостей і проектування складів високофункціональних бетонів типу "High Performance Concrete" (HPC), які можна віднести до т.зв. бетонів "нового покоління". Бетони "нового покоління" суттєво відрізняються за складом і властивостями від традиційних бетонів і дозволяють зводити сучасні, в т.ч. унікальні, споруди з ефективним використанням матеріальних, енергетичних та трудових ресурсів. Специфічною ознакою цих бетонів є багатокомпонентність, включення до їх складу добавок суперпластифікаторів та інших регуляторів властивостей, активних дисперсних мінеральних добавок природного і техногенного походження, застосування фракціонованих заповнювачів. Такі бетони відзначаються високими значеннями міцності та інших будівельно-технічних властивостей а також більш ефективним, порівняно з традиційними бетонами, використанням цементу.

Це вже 4-а монографія, що видана авторами у цьому престижному видавництві і 12 монографія загалом, що видані англійською мовою в різних видавництвах Європи та США. Слід зазначити що колектив кафедри ТБВіМ під керівництвом проф. Л. Дворкіна активно публікує свої наукові роботи у виданнях, які індексуються наукометричною базою Scopus. Лише в 2022-23 р. таких робіт було 18. Кафедра при цьому зайняла 1 місце в рейтингу ННІ та кафедр НУВГП за результатами публікаційної активності в Scopus.

Науковці кафедри мають плани на подальший розвиток творчої роботи, і сподіваються на наступні здобутки.

Олег БОРДЮЖЕНКО,
кафедра технології будівельних виробів і матеріалознавства


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування