ННІЕАВГ розпочав підготовку майбутніх фахівців

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Статуту НУВГП та на підставі рішення Вченої ради університету навчально-науковий інститут водного господарства та природооблаштування матиме нову назву навчально-науковий інститут енергетики, автоматики та водного господарства. Адже відтепер до складу інституту входитиме кафедра автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

За словами в.о. директора інституту Андрія Сафоника, передумовою такого рішення є перспективи розвитку інституту у новому форматі, логічний взаємозв’язок і взаємодоповнення усіх напрямів підготовки. Вода, енергія і автоматизація – синергія напрямів, за якими  відтепер здійснюється підготовка майбутніх фахівців в ННІЕАВГ. Приєднання кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій має підсилити та вивести на новий рівень діяльність інституту, створити симбіоз галузей для їх сучаснішого розвитку, підвищити рейтинг інституту та його привабливість, дозволить  залучити ще більше абітурієнтів та підсилити Наукові школи. «На сьогоднішній день будь-яке виробництво без автоматизації – не цікаве, не сучасне, не новітнє. Це насамперед стосується і «водних» галузей. А енергетичний напрям підготовки є і залишатиметься, напевно, найактуальнішим не лише в Україні, а й за кордоном. В інституті вже здійснювалася  підготовка за напрямами: теплоенергетика, відновлювальні джерела енергії та гідроенергетика, тому варто було посилити енергетичну складову інституту потужною спеціальністю, яка є в нашому університеті, – електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Енергетика – основа розвитку господарства. Вона забезпечує технологічні процеси в промисловості, дає тепло і світло. Окрім того, географічно ми розміщуємося між двома атомними електростанціями, які теж потребують фахівців. Після війни, через пошкодження енергетичного устаткування – ТЕЦ, гідроелектростанцій, трансформаторних підстанцій, ЛЕП та нагальної необхідності їх відновлення, ця галузь  найбільше потребуватиме спеціалістів. Тож фах, здобутий за цими напрямами, буде дуже актуальним», – каже Андрій Сафоник.

Тож з восьмого вересня цього року в ННІЕАВГ діють наступні кафедри: автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій, водної інженерії та водних технологій, геології та гідрології, гідроенергетики, теплоенергетики та гідравлічних машин, гідротехнічного будівництва та гідравліки. Наразі відбувається формування вченої ради інституту та науково-методичної ради з якості. Буде розширена рада роботодавців, а студенти оберуть студентську раду ННІЕАВГ. Також відбуваються зміни в керівництві ННІЕАВГ – призначаються заступники директора відповідно до напрямів роботи.

До слова, з липня місяця, як вже згадувалося раніше, інститут очолює виконуючий обов’язки директора  – Андрій Сафоник.

Андрій Петрович до займаної посади працював професором кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій. У 2010 році захистив кандидатську дисертацію, а у 2016 – докторську. Обидва наукових дослідження стосувалися розробки інноваційних засад  проєктування та адаптації ресурсозберігаючих рішень для оптимізації процесів очищення води з урахуванням автоматизованого контролю.

Науковець є академіком Інженерної академії України, експертом Наукової ради Міністерства освіти і науки України та ради Міністерства освіти і науки України з експертизи проєктів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, членом Наукової ради Міністерства освіти і науки України (технічні науки). Окрім того, Андрій Петрович – керівник науково-дослідної лабораторії робототехніки та керування. Керує підготовкою аспірантів та студентів, є керівником науково-дослідних робіт. За свої заслуги був неодноразово відзначений керівництвом університету, Рівненською обласною радою та Міністерством освіти і науки України.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування