Навчання першої домедичної допомоги польськими інструкторами

Навчання з надання першої домедичної допомоги пройшли бійці добровольчого формування  на базі НУВГП. Інструктори з Польщі ділилися  своїм досвідом  та наглядно демонстрували   алгоритм дій першої домедичної допомоги під час поранення у військово-польових умовах.

Лукаш, Марчік та Міхал  – медичні рятівники, кожен з яких має досвід  з надання домедичної допомоги у «гарячих точках»:  Афганістані, Донбасі, після землетрусу в Непалі, медичний досвід роботи на швидкій та медустановах.

Мета такого тренінгу: кожному військовому відпрацювати послідовність дій надання домедичної допомоги, і насамперед  взаємодопомоги, та  запам’ятати  їх  на підсвідомості, довести ці дії до автоматизму,  застосовуючи правило C-A-B-C: Критична кровотеча – Дихальні шляхи – Дихання – Циркуляція.  Адже у кризових ситуаціях  людина губиться, розсерджена, не може пригадати все і відразу, тим більше,  якщо це відбувається під обстрілами.

Після перегляду фільму про  надання першої домедичної допомоги  під час бойових дій  тренери  детально розповіли про вміст індивідуального медичного пакета (аптечки) для солдатів IPMED, показали,  як  працює кожен аксесуар наглядно,  а згодом і самі військові вчилися застосовувати аксесуари IPMED: тактичний джгут, гелостатичні  та клапанні пов’язки,  дихальну трубку, декомпресійну голку,   рятувальні ножиці тощо.

Інструктори продемонстрували також,  як здійснювати контроль критичної кровотечі та дихання, перевірити та забезпечити прохідність дихальних шляхів і  кровообіг, здійснити огляд на наявність інших ран та провести термоконтроль, що робити з наскрізним пораненням, пневмотораксом.  І головне: не забувати про гасло тактичної медицини – правильні дії в правильний час.

Наталія ПАРХОМЧУК,
 відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування