Науково-практичний форум з міжнародною участю

Національний університет водного господарства та природокористування має великий досвід у проведенні конференцій високого рівня в різних галузях науки та практики. Як поліпрофільний університет, він часто стає майданчиком для зустрічі й обміну досвідом фахівців багатьох спеціальностей.

22 грудня в конференц-залі головного корпусу НУВГП відбувся Науково-практичний форум з міжнародною участю «Наукові парадигми ментального здоров’я та фізичного функціонування: освітні, медичні та соціально-психологічні виміри», організаторами якого були Національний медичний університет імені О.О. Богомольця в особі доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри загальної і медичної психології НМУ імені О.О. Богомольця Матяша Михайла Миколайовича та Навчально-науковий інститут охорони здоров`я в особі директора, доктора медичних наук, професора Григуса Ігоря Михайловича.

Із вітальними словами до учасників конференції та її слухачів звернулись: ректор Національного університету водного господарства та природокористування, доктор сільськогосподарських наук, професор Мошинський Віктор Степанович та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської обласної військової адміністрації Вівсянник Олег Михайлович. Вони підкреслили важливість й актуальність тематики заходу.

Форум присвячений обговоренню найновіших досліджень по цій темі, а також спільному пошуку шляхів зміцнення психічного здоров’я та психологічного благополуччя військовослужбовців, внутрішньо-переміщених осіб і людей, які постраждали від повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Форум розпочався із доповіді професора Даріуша Скальскі, Академія фізичного виховання та спорту імені Єнджея Снядецького (м. Гданськ, Польща) на тему: «Напрямок або спеціалізація «Порятунок на воді» в освіті студентів. Спортивне рятівництво на воді».

З доповіддю, тема якої додає оптимізму у складних обставинах – «Тілесно-орієнтована терапія як метод покращення ментального здоров’я», звернулась до слухачів доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії ННІОЗ Наталія Євгенівна Нестерчук.

Кандидат біологічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри теорії та методики фізичного виховання ННІОЗ Тетяна Вікторівна Гамма виступила з доповіддю на тему: «Вплив стресу на фізичне та ментальне здоров’я людини».

Про пріоритетні плани та напрацювання у сфері ментального здоров’я у Рівненській області поділився кандидат біологічних наук, доцент Сергій Володимирович Гуцман.

Зміст Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, представила заступник директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров`я населення Рівненської обласної військової адміністрації Олена Василівна Гандзюк.

Із зацікавленням учасники форуму слухали Марію Миколаївну Родзяк, психолога КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» та Людмилу Михайлівну Країнську, генерального директора КП «Рівненський обласний центр психічного здоров’я населення», які поділились своїм досвідом роботи в цій сфері.

Сповнений корисної інформації, змістовного спілкування, цікавих активностей день залишив приємний післясмак в учасників форуму.

Організовуючи сьогоднішню подію разом із нашим партнером, адже вже не вперше Навчально-науковий інститут охорони здоров’я співпрацює з Національним  медичним університетом імені О.О. Богомольця, ми хотіли б донести важливу, але дуже просту істину всім людям, яких охопила ця жахлива війна в Україні: якою б складною, шокуючою та важкою не здавалася певна ситуація, ви не самотні – ви завжди можете звернутися по допомогу для відновлення та зцілення.

Колектив ННІОЗ висловлює щиру вдячність Михайлу Миколайовичу за співпрацю, усім доповідачам за їхні доповіді та за можливість отримати новий професійний досвід.

Окрема вдячність Ігорю Михайловичу за підтримку ініціативи в проведенні форуму.

Уклінно дякуємо від учасників форуму всім захисникам України!

Більше фото в Facebook

Олександр НІКОЛЕНКО,
ННІОЗ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування