Науково-практична конференція кафедри екології, ТЗНС та ЛГ

Щорічна науково-практична конференція кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства

У рамках відзначення Фестивалю науки НУВГП, на кафедрі екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства 4 квітня 2023 р. відбулась науково-практична конференція «Охорона та раціональне використання природних ресурсів України в контексті сталого розвитку».

Означена подія стала вже традиційною та щороку об’єднує студентів, аспірантів і науково-педагогічний персонал кафедри екології. Мета конференції – представлення та обговорення фундаментальних і прикладних екологічних питань в аспекті вирішення завдань сталого розвитку, зокрема моніторингу та оцінювання стану природних ресурсів та об’єктів навколишнього середовища, екологічних параметрів техноеко- та урбоекосистем, діагностики, оцінки та управління екологічними ризиками, екологічного моделювання, освіти і виховання. Головою конференції виступив завідувач кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, д.с.-г.н., професор Микола Клименко; модераторм –  к.с.-г.н., професор кафедри екології, ТЗНС та ЛГ Олена Ліхо; секретарем – д.б.н., професор Ольга Бєдункова.

З привітальним словом до учасників конференції, що відбувалась у змішаному форматі, звернулась директор ННІАЗ, д.с.-г.н., професор Алла Прищепа, та зауважила про цінність наявних наукових традицій кафедри, яка впродовж тридцятирічного періоду реалізує підготовку професійних та наукових кадрів у галузі екології та технологій захисту навколишнього середовища.

Цікавими та інформативними були виступи учасників конференції, доповіді яких цього року висвітлювали екологічні проблеми та шляхи їх вирішення як на локальному і регіональному, так і на глобальному рівнях. Результати наукових розробок аспірантів кафедри викликали підвищену увагу аудиторії, адже розкривали тематику екотехнологічних процесів стратегічного енергетичного об’єкта нашої області, а також висвітлювали зміни природних екосистем у межах Волинського Полісся. Студенти, що взяли участь у конференції, мали змогу представити свої наукові доробки, серед яких були і результати кількарічних наукових спостережень, і первинні результати досліджень. Всі студенти-доповідачі отримали справжню експертну оцінку від науково-педагогічного персоналу кафедри, що без сумніву стане цінним для них досвідом та сприятиме продовженню наукової роботи. Представили для аудиторії свої наукові результати і викладачі кафедри. Присутні учасники – студенти першого та четвертого курсів спеціальностей 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища мали чудову нагоду розширити своє уявлення про наукові напрямки досліджень своїх колег і викладачів та розширити уявлення про коло екологічних проблем, із якими має справу фахівець у галузі охорони довкілля та раціонального природокористування.

При підведенні підсумків і завершенні роботи конференції організаторами було прийнято рішення про рекомендацію до публікації представлених у доповідях матеріалів у наукових виданнях нашого університету. Також, як зауважив головуючий конференції професор Микола Клименко, оскільки проблеми навколишнього середовища та сталий розвиток суспільства передбачають неспинне докладання зусиль, наукові дослідження, представлені на конференції, мають знайти своє практичне втілення через продовження, розширення та прогресуючий розвиток.

Більше фото в Facebook

 Ольга БЄДУНКОВА,
кафедра екології, ТЗНС та ЛГ


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування