Наукові пікніки 2.0

У неділю,  в парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка,  НУВГП вже вдруге  долучився до Наукових пікніків  під відкритим небом.

Наукові пікніки – це інтерактивні експерименти для жителів різних міст України, на яких в  наметах, скверах чи інших публічних територіях поєднується наука  із забавою. До слова, перші Наукові  пікніки відбулися у Рівному восени минулого року.

Спільні  зусилля до організації події доклали  ММО «Станиця Рівне Пласту – Національної скаутської організації України», КЗ «Дитячо-юнацький Пластовий Центр міста Рівного» РМР, Харківське  міське  громадське  об’єднання «Центр розвитку громад»,  управління у справах молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Різнопланові локації були представлені НУВГП, Луганським державним медичним університетом, НУ «Острозька академія», Рівненською медичною академією, ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП», Рівненським центром творчої учнівської молоді, Рівненським центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.  Центр готовності цивільних м. Рівне (БФ Сергія Притули).

Навчально-наукові інститути НУВГП демонстрували свої розробки та напрацювання,  безпечні експерименти, макети та зразки, головоломки, роботи, дрони, діючі моделі,  активно залучаючи глядачів до майстер-класів, ігор, конкурсів та участі у дослідах.

Так, ННМІ тут презентував  3D-модель  редуктора за допомогою системи автоматизованого проектування (САПР),  підготовку деталей до 3D-друку, механічного робота-маніпулятора з числовим програмним керуванням; ННІКІТІ демонстрував роботу всюдихода з автопілотом та саморегульованого термокилимка для домашніх тварин; ННІАЗ проводив цікаві досліди з хімії та фізики реакції окислення та відновлення, види оксидів, їх властивості, лужні метали, солі, їх отримання та перетворення, звукові коливання, люмінесценцію; ННІЕМ проводив ігрові опитування, вікторини на  економічну тематику; ННІОЗ демонстрував  надання першої домедичної допомоги  на манекені, обладнання для проведення різних видів масажу (блейди, бамбукові палиці і т.п.),  знайомив відвідувачів з концепцією антитривожної валізки для дітей;  ННІБА презентував  «Світ через призму архітектурної творчості» – макети та  споруди з паперу,  історії їх виготовлення та використання, а також «Загадки деформації» – за допомогою модельних установок демонстрація визначення критичної сили для стисненого прямого стержня при різних видах краєвих умов; визначення прогинів консольної балки при наскрізному згині; ННІЕАВГ презентував можливості  робота-маніпулятора та fpv-дрона.

Захід  безпосередньо став і профорієнтаційним, адже серед  залучених учасників  було чимало школярів, які незабаром стануть студентами. Підсумком заходу, окрім позитивних емоцій та  захопливих вражень учасників, стали  групові й індивідуальні відзнаки.

Більше фото в Facebook

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування