Микола Яцков обраний Почесним академіком Академії Прикладних Наук

Микола Яцков, директор ВСП "Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП", кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, професор кафедри хімії та фізики Національного університету водного господарства та природокористування, Заслужений винахідник України, обраний  Почесним академіком Академії Прикладних Наук відповідно до рішення Президії АПН від 5 листопада 2021 року, диплом АAS №00027.

Яцков Микола Васильович народився 11 березня 1953 року в м. Рівне. Закінчив з відзнакою хімічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка за спеціальністю "Хімія", кваліфікація "Хімік, викладач хімії" (1975 р.).

З 1980 р. по 1983 р. навчався в аспірантурі на кафедрі фізики Українського інституту інженерів водного господарства, м. Рівне.

Захистив кандидатську дисертацію на тему «Осадження залізовмісних частинок з газів методом фільтрування через намагнічену пористу насадку» та отримав науковий ступінь кандидата технічних наук (1987), а також наукове звання старшого наукового співробітника (1989р.) за спеціальністю 05.17.08 «Процеси і апарати хімічної технології». Заслужений винахідник України (1997р.), академік Інженерної академії України (2015р.), член-кореспондент Української екологічної академії наук (1994р.), Відмінник освіти України (2005р.).

Працює в Національному університеті водного господарства та природокористування (НУВГП) з січня 1980 року послідовно на посадах молодшого наукового співробітника, аспіранта, старшого наукового співробітника, провідного наукового співробітника, завідувача, наукового керівника проблемної науково-дослідної лабораторії електромагнітних методів очищення (ЛЕМО); одночасно з січня 1994 року – завідувач кафедри хімії, з квітня 2013 року – завідувач кафедри хімії та фізики, з липня 2000 року – директор-організатор, а з січня 2001 року – директор Технічного коледжу; в липні 2020 року повторно обраний за конкурсом на посаду директора Технічного коледжу, одночасно за сумісництвом – професор кафедри хімії та фізики НУВГП.

Яцков М.В. є фахівцем у галузі магнітно-електричного розділення дисперсних систем, фізико-хімічних методів очищення речовин. В складі творчого колективу науковців розробив ряд нових технологічних способів та пристроїв для реалізації фізико-хімічних методів очищення речовин. Керував розробкою ряду пріоритетних бюджетних та госпдоговірних науково-дослідницьких тем, запроваджених в Україні і за кордоном.

 Бажаємо Миколі Васильовичу подальших наукових, професійних і особистих успіхів!

Колектив ВСП "Рівненського технічного фахового коледжу НУВГП"


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування