Меморандум із Волонтерським штабом Житомира

Уже майже рік усі ми живемо в умовах повномасштабної війни між росією та Україною. На наше переконання, кожен свідомий громадянин має бути обізнаний про ключові аспекти життя та виживання в разі активних бойових дій, мусить мати відлагоджений механізм першої допомоги та дій у настанні радіаційної, хімічної чи будь-якої іншої загрози.

Як наслідок усього вищезгаданого, днями відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю між Національним університетом водного господарства та природокористування та ГО «Волонтерський штаб Житомира».

Предметом Меморандуму де-юре є об’єднання зусиль для організації навчання цивільного населення задля його обізнаності та допомоги під час військової агресії росії, а де-факто – створення Центру готовності цивільних в м. Рівному за підтримки НУВГП.

Як розповіла представниця ГО Галина Чибуровська, громадська організація діє в партнерстві з Благодійним фондом Сергія Притули, який ініціював масштабувати проєкт Центрів готовності цивільних на міста України (нині проєкт вже існує в  понад 20 містах Україні) з метою навчити цивільне населення військовій підготовці.

До чого тут НУВГП? Насамперед, в університеті діє військова кафедра, яка могла б стати базовою для теоретичної та практичної військової підготовки цивільних, зокрема, працівників та студентів НУВГП. В перспективі, цикл занять може включати заняття та тренінги з підготовки до мобілізації, тактики виживання під час ракетного та артилерійського обстрілу. Окрім того, університет має безліч кваліфікованих працівників, друзів та партнерів для проведення навчань з домедичної допомоги та психологічного захисту, інформаційної гігієни, аеророзвідки, дій в екстрених ситуаціях тощо. Ну і звісно – навчання людей, хоч і не за професійним спрямуванням, - наш обов’язок. Тому далі буде…

Відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування