Майбутнє вищої освіти Рівненщини

У Рівному до кінця року буде створений потужний багатогалузевий науково-дослідницький університет? З такою ініціативою в Національний університет водного господарства та природокористування завітав заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

В стінах НУВГП відбувся круглий стіл з питань розвитку вищої освіти Рівненщини за участі представників центральної, обласної та місцевої влади, а також керівників закладів вищої освіти міста. Темою для обговорення стала стратегія розвитку вищої освіти України, яку пропонує Міністерство.

Пан Михайло наголосив, що МОНУ має особливу увагу до нашої області, адже ми маємо достатньо вигідне географічне положення, а також регіон відомий тим, що має, хай невелику кількість, але якісних ЗВО.

Як відомо, стратегія МОНУ щодо розвитку вищої освіти передбачає об’єднання та укрупнення ЗВО. Однією із пропозицій є створення у м. Рівному великого та надпотужного університету на базі існуючих, який би міг мати загальноукраїнське значення. Загалом, обговорення такої ідеї під час круглого столу було дуже жвавим, до нього долучались усі присутні. Ректор НУВГП, Віктор Мошинський у своєму виступі заявив, далі цитата «Ми готові і здатні створити такий університет».

Варто також зрозуміти, що наразі мова про об’єднання не іде. Це довгий шлях, який буде обговорюватись та напрацьовуватись грамотно, послідовно та стратегічно. Також наразі немає і єдиних рішень щодо майбутньої структури, а вступна кампанія влітку відбудеться за класичним сценарієм.

Слідкуйте надалі за нашими новинами, щоб дізнаватись про все першими.

Віталій ПРОКОПЕЦЬ,
відділ зв’язків з громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування