Літня школа Альянсу українських університетів

В  карпатському селі Бабин Івано-Франківської області завершилася Літня школа для активного студентства Альянсу українських університетів. Водночас захід  був  і волонтерським БУР-табором  (БУР-табір – це волонтерський будівничий табір в невеликих містах чи селах України, який залучає молодь з усієї країни до волонтерства).

Впродовж тижня  близько двохсот студентів  із шести закладів вищої освіти – членів Альянсу, серед яких і НУВГП, в комфортному  та безпечному середовищі  генерували  ідеї, обмінювалися думками, працювали та відпочивали. А ще стали учасниками Веселкового пікніка, секретної активності, вечора  волонтерських ініціатив.

 Програма була доволі насичена, важливою  складовою якої стали не лише спільні блоки-знайомства, а й напрацювання контактів та  платформ для ефективної співпраці між молоддю  університетів й громадськими організаціями, пропозиції покращання роботи студентського самоврядування та залучення  молоді до активностей.

А ще  учасники Літньої  школи  отримали чудову нагоду ближче ознайомитися з культурою та   регіоном,  місцевими традиціями та звичаями, організаціями та культурними установами. Для більш швидкої комунікації учасники заходу запланували створити платформу на Discord або Telegram/WhatsApp.

 Своїми враженнями поділилися наші студенти – учасники Літньої школи: «Загальне враження чудове. Робота займає половину усього часу, половину  – культурно-освітня програма. Це досить комфортно, але можна було б підкоригувати розклад.  Наприклад:  зранку робота, під  час обіду  – інтелектуальна  частина,  і ближче до вечора продовжити далі  працювати. Можна було б і тривалість табору збільшити до десяти днів, аби вистачило часу ще й на відпочинок.  Найбільше запамʼяталась спільна праця та паралельне спілкування.  Працюючи,  ми багато дізналися один про одного, про заклади освіти.  Під час інтелектуальної частини  ми обговорили проблеми університетів, стратегію  їх вирішення та варіанти реалізації. В цілому, мені все дуже сподобалося. Я  б із задоволенням відвідала такий івент ще раз і подумала над новими, цікавими проєктами. Сподіваюсь, що ще буде така можливість», – говорить  першокурсниця ННІЕМ Дарія Заведюк.

«На таборі БУР  я зміг не лише принести користь суспільству, а й випробувати та пізнати себе.  Тут я чудово провів час із  командою. Разом ми вирішили багато  поставлених задач, розробили план покращання співпраці між університетами. Добре, якби така ініціатива продовжилася», – розповідає  третьокурсник  ННМІ, голова Студпарламенту   Василь Сиривко.

Наталія ПАРХОМЧУК,
 відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування