Круглий стіл до Всесвітнього дня води

22 березня в рамках відзначення Всесвітнього дня води в конференц-залі університету та через онлайн-платформу ZOOM відбувся круглий стіл, присвячений актуальним питанням водних ресурсів, адже проблема вичерпання водних ресурсів, посилення їх нестачі та забруднення потребують привернення негайної уваги як науковців, так і державних службовців та фахівців енергетики, водного, сільського та інших галузей господарства.

У заході, організатором якого виступив  Національний університет водного господарства та природокористування, взяли участь представники Державного агентства водних ресурсів України, Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, ГС «Гідроенергетика України» ТОВ «НТК ЕНПАСЕЛЕКТРО», ПрАТ «Укргідроенерго»  та ПРАТ «Укргідропроект», а також фахові науковці України.

На круглому столі присутні обговорили актуальні питання сьогодення: вплив війни, змін клімату та господарської діяльності  на стан водних ресурсів, управління водними ресурсами в особливий період, роль малих ГЕС в балансі енергетичних ресурсів областей України та в трансформації агропродовольчих систем. Окрім того, із презентацій доповідачів присутні дізналися про експериментальний проєкт ПРАТ «УКРГІДРОПРОЕКТ», «Будівництво Каховського гідровузла на р. Дніпро. Підготовчий етап», реформи  та розвиток гідротехнічної меліорації, сучасні підходи до відновлення та управління гідромеліоративними системами, перехід на ресурсоощадливі та природоорієнтовані режими зрошення, заходи збереження  та захисту найціннішого  - водних ресурсів.

Окрім наших науковців, з доповідями виступили представники Національної академії аграрних наук України, ГС Гідроенергетика України, ТОВ НТК ЕНПАСЕЛЕКТРО, ПрАТ Укргідроенерго», ІКОС НААН та інші.

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування