Круглий стіл до Дня Європи

У конференц-залі університету відбувся круглий стіл, присвячений Дню Європи в Україні – свято, яке з 2023 року відзначається в Україні 9 травня . В події  взяли участь студенти, викладачі та працівники НУВГП.

Відкрили захід вітальними промовами проректорка з наукової роботи та міжнародних зв'язків Наталія Савіна та начальник відділу міжнародної співпраці та міграційних питань  Центру міжнародного співробітництва та освіти  Владислав Солодкий.

Провідна фахівчиня з міжнародного співробітництва та академічних зв’язків Галина Власюк провела онлайн-презентацію на тему «Можливості академічної мобільності для студентів НУВГП за кордоном», де детально розповіла про партнерів з якими працює НУВГП, та програми академічної мобільності, у тому числі, навчання, стажування, літні школи, грантові проекти, а також короткострокові, віртуальні, змішані та інтенсивні змішані програми. Галина Власюк наголосила на тому, що академічна мобільність є одним із пріоритетів стратегії націоналізації НУВГП та ефективним інструментом підвищення якості освіти.

Активна дискусія у форматі "питання-відповідь" дозволила учасникам зустрічі з'ясувати усі деталі процедури навчання за програмами академічної мобільності, тож наступного семестру чекаємо ще більше тих, хто представлятиме наш університет у стінах закордонних закладів освіти, ще більше тих, хто буде переймати досвід та розвивати Україну! Щиро запрошуємо активно долучатися до міжнародних програм обміну і збагачувати свій академічний та життєвий досвід!

Своїми враженнями від участі  у програмах академічної мобільності, зокрема і твінінговій програмі з Університетом Ньюкасла (Велика Британія), літніх школах з закордонними університетами-партнерами, участі у грантових програмах, які реалізуються у НУВГП, поділилися студенти Олександра Левшук, Вікторія Міщук та Тетяна Крейч. Усі вони закликали студентів бути активними, проявляти ініціативу і не втратити свій шанс отримати нові знання, досвід та дізнатися більше про інші культури.

Далі слухач підготовчого відділення для іноземних громадян з Китаю Чжан Кайуе декламував баладу Лі Бая  «Enter the wine» китайською мовою, а  студентка з Молдови Ліна Котробай прочитала вірш  Міхая Мінеску «Прекрасна, як день, що мина…».

Окрім того, присутні учасники заходу  мали можливість переглянути презентації про інтеграційні процеси в Україні на шляху до Європейського Союзу.

Захід завершився розважальним квізом  «Яку європейську країну представляють виконавці на Євробаченні», де за кожну правильну відповідь студенти отримували  бали та подарунки.

 

Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

Більше фото в Facebook


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування