Круглий стіл «Адаптація освітніх програм закладів до потреб ринку праці»

Днями в НУВГП відбувся  круглий стіл «Адаптація освітніх програм закладів до потреб ринку праці» за участі Рівненського ІТ-кластеру в межах ініціативи Open IT та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕП).

Як розповів директор ННІАКОТ Петро Мартинюк,  у дискусії  взяли участь в.о. завідувача кафедри комп'ютерних наук та прикладної математики Юрій Турбал; доценти цієї ж кафедри Оксана Прищепа як гарант освітньої програми «Прикладна математика» та Наталія Іванчук як гарант ОП «Комп'ютерні науки»; начальник Центру неформальної освіти Євгеній Дмитренко; заступник директора  інноваційного підрозділу Інжинірингова лабораторія «НООСФЕРА» Михайло Бойко та аспірантка Олена Кожушко.

Під час зустрічі фахові експерти ІТ-компаній разом з викладачами університету розглянули навчальні програми 122 «Комп’ютерні науки» та 113 «Прикладна математика» і внесли рекомендації їх покращення для  більшої відповідності навчальних програм до потреб на ринку. 

Круглий стіл мав на меті зменшити розрив між академічною підготовкою фахівців згідно з освітніми вимогами програми та вимогами ринку праці. Зауваження та оцінка програми від роботодавців стануть основою для її корегування та подальшої акредитації в Національному агентстві оцінки якості освіти (НАЗЯВО).

Підсумком зустрічі стало створення експертної  групи, яка проаналізує фахові дисципліни навчальних програм щодо актуальності на ринку праці. Попереду ще три експертних зустрічі для вивчення та редагування бакалаврських та магістерських освітніх програм у сфері ІТ .

Наталія Пархомчук,
відділ зв’язків із громадськістю

 

 

Читайте нас також: 

                

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування