Круглий стіл «Адаптація магістерських освітніх програм до потреб ринку праці»

У конференцзалі  НУВГП відбувся  круглий стіл «Адаптація освітніх магістерських програм до потреб ринку праці» за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та участі Рівненського ІТ-кластеру,  роботодавців, викладачів ННІАКОТ, гарантів. 

Зокрема, своїми рекомендаціями щодо вдосконалення освітньо-професійних програм «Прикладна інформатика» та «Прикладна математика» ділилися  HRBP-Renome Смарт Тамара Матюх, керівник департаменту ДДР Renome Смарт  Дмитро Миколайчук, ментор IT Academy SoftServe Катерина Малаш, представники HoneyComb Software, керівник Інжинірингової школи «НООСФЕРА» в НУВГП Ольга Степанченко.

Під час зустрічі, після презентації освітньо-професійної програми «Прикладна Інформатика» доценткою кафедри комп’ютерних наук та прикладної математики Ольгою Мічутою,  фахові експерти ІТ-компаній разом з викладачами університету розглянули  силабуси навчальних дисциплін і внесли рекомендації щодо їх покращення відповідно до потреб на ринку. Окрім того, Ольга Романівна розповіла про мету,  характеристику й особливості  ОП, оцінювання, програмні результати навчання і фахові  компетентності, ресурсне забезпечення реалізації програми й академічну мобільність, вибіркові та обов’язкові компоненти ОП. Найбільшою перепоною в доопрацюванні ОП,  відповідно до вимог роботодавців, залишається насамперед,вимоги  МОНУ, які стосуються дослідження та наукової новизни  у магістерській кваліфікаційній роботі, а також несильна  вмотивованість тьюторів-практиків до викладання  лекцій та практичних.

Круглий стіл мав на меті зменшити розрив між академічною підготовкою фахівців згідно з освітніми вимогами програми та вимогами ринку праці, а також підвищити якість освіти за даними напрямками підготовки. Рекомендації щодо програми «Прикладна інформатика»  від роботодавців стануть основою для її корегування та подальшої акредитації в Національному агентстві з якості вищої освіти.

 Наталія ПАРХОМЧУК,
відділ зв’язків із громадськістю

 

Читайте нас також: 

               

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування