Креативна та цифрова культура

Під час проведення заняття з дисципліни «SMM технології» для групи спеціальності «Культурологія» освітньої програми «Креативна та цифрова культура» було запрошено фахівця-практика Малаш Тамару Євгеніївну, копірайтера на фрілансі.

Темою гостьової лекції було ознайомлення здобувачів з основними поняттями копірайтингу. Тамара Євгеніївна розповіла власну історію переорієнтування на копірайтинг після довготривалої роботи інженером-проектувальником мереж зв’язку. Здобувачі дізналися про професію копірайтера, різновиди завдань, які вони можуть виконувати, вимоги замовників тощо. Було висвітлено основні шляхи та інструменти просування бізнесу в інтернет, акцентовано на важливості копірайтингу для бізнесу. Презентовано огляд знань, умінь та навичок, що є необхідними для написання текстів. Проведено огляд стилів текстів, їх характерних рис, особливостей і  призначення. Розглянуто обов’язкову структуру інформаційно-рекламного тексту.

Тамара Євгеніївна поділилась власним досвідом співпраці з інтернет-магазином Grenka, який спеціалізується на реалізації товарів для дозвілля та відпочинку та є найбільшим книжковим інтернет-магазином в Україні. Було наведено кілька практичних прикладів інформаційно-рекламних текстів, а саме презентації фантастичного роману та дитячої іграшки. Підкреслено специфіку при оформленні реклами різної продукції як фізичних товарів, так й інформаційно-розважального характеру. Розглянуто детальну структуру рекламного тексту для продажу з акцентами на головних моментах відповідно до особливостей рекламованого продукту.

Наголошено на важливості і необхідності використання ключових слів в інформаційних текстах. Підкреслено актуальність написання оригінальних авторських неповторних текстів, які повинні з перших слів інтригувати цільову аудиторію і спонукати до покупки. Тамара Євгеніївна повідомила, що оригінальність тексту за вимогами замовників повинна становити не менше 95%, а інколи досягати навіть 100%! Для перевірки унікальності текстів використовують перевірочні програми. Було представлено їх короткий перелік. Виділено кілька найбільш популярних, серед яких є умовно безкоштовний ресурс українських розробників EduBirdie.

Для студентів було надзвичайно цікаво побачити і почути безпосередньо від досвідченого практика актуальні моменти роботи копірайтера. Адже саме вміння створення креативного оригінального привабливого для споживача інформаційного контенту пов’язано з метою даною дисципліни. Після почутого і побаченого є розуміння необхідності співпраці з представниками роботодавців, оскільки тільки таким чином можна узнати реальні потреби і підходи, що існують у бізнесі.

Дякуємо Тамарі Євгеніївні за демонстрацію своїх розробок і цікаву розповідь! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Тетяна БАБИЧ,
кафедра комп’ютерних технологій та економічної кібернетики


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування