Конференція працівників та студентів кафедри хімії та фізики

Нещодавно відбулась науково-практична конференція науково-викладацького складу кафедри хімії та фізики, аспірантів та студентів  на тему: «Осадження металів з водних технологічних середовищ. Екологічні аспекти хімії. Напівпровідникове матеріалознавство, екологічна безпека та балістичні дослідження» за підсумками 2022-2023-го навчального року, яка проводилась в рамках Фестивалю науки НУВГП.

Конференція вже стала традиційною на кафедрі та об’єднує викладачів, аспірантів і студентів університету. Тематика доповідей присвячена таким важливим питанням, як осадження металів з технологічних середовищ з метою очищення металовмісних стічних вод, напівпровідникове матеріалознавство,  екологічна безпека, балістичні дослідження.

Цікавими та інформативними були виступи учасників конференції. В ході роботи конференції було заслухано доповідь про визначення термодинамічних та кінетичних параметрів в процесах регенерації та знешкодження розчинів травлення в комбінованих системах очищення ферумовмісних стічних вод (ст.н.с., к.т.н. Микола Яцков, доцент, к.т.н. Наталія Корчик, доцент, к.х.н. Надія Буденкова, старша викладачка Оксана Мисіна). Підвищену увагу аудиторії викликали доповіді з проблем матеріалознавства, а саме використання методу ЕРС для розрахунку термодинамічних властивостей срібловмісних сполук (д.х.н., професор Микола Мороз і старша викладачка Оксана Мисіна) та з моніторингу радонової проблеми у селі Олександрія Олександрійської територіальної громади Рівненської області (к.т.н., докторант Олександр Лебедь). Результати розробок аспіранта кафедри Володимира Беседюка зацікавили присутніх, адже розкривали тематику очищення стічних вод молокозаводів з метою утилізації цінних компонентів. На конференції також було представлено результати теоретичних досліджень балістики кидання тіла залежно від висоти об’єктів кидання з використанням спеціальних розрахунково-графічних програм (к.пед.н., доцент Андрій Рибалко).

Студенти, які взяли участь у конференції, представили свої наукові доробки з таких тем: Очищення стічних вод кондитерських підприємств (Софія Стрельчук, студентка ННІБА, групи БІО-11, наукові керівники: к.х.н., доцент Надія Буденкова, к.т.н., доцент Наталія Корчик); Вплив недоліків роботи оборотних систем охолодження на викиди діоксиду азоту (Ревекка Гусаренко-Барська, Єлизавета Гусаренко-Барська, студентки групи ННІВГП, групи ГБВВ-11, наукові керівники: к.т.н., доцент Валерій Гаєвський, к.ф.-м.н., доцент Богдан Рудик, ст. викладач Людмила Соляк) та Нобелівські лауреати з фізики та хімії за 2022 р. (Іванна Петрук, студентка ННІБА, групи ЦБ-11, науковий керівник: д.х.н., професор Микола Мороз).

Слухачі активно обговорювали доповіді. За результатами виступів доповіді були рекомендовані для опублікування у наукових вісниках НУВГП.

Працівники кафедри хімії та фізики


Читайте нас також у соціальних мережах:

Схожі новини за тематикою

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування